Hold my hand

Hola amigos!

Jag har inte haft tid(host) att skriva på bloggen nu de senaste... anledningen berättar jag tyvärr inte. hehe.

Imorgon är det, som jag hoppas ni kommer ihåg, ett nytt år och det ska firas med en kompis som kommer hem till moi. För er som tycker det är intressant ber jag att anteckna.

Jaa..



Det var la det som har hänt....I guess. Jo, jag har blivit heeeelt beroende av sims 3. ASKUL! Jag lovar. Det kaaaaaan vara anledningen till brist på inlägg de senaste dagarna. Maybe. Mer än så säger jag inte.

Ehum. Ja.

Tears in heaven


min mamma hittade denna åt mig, en väldigt fin video om jag får säga det själv.

Can't fight the moonlight....right?


Jag älskar dig, I love you, Te amo, Te dua, Je t'adore, Jeg Elsker Deg, Mo ni fe.
Det finns så många sätt att uttrycka dessa ord, men vi hör dom ändå inte ofta nog.  Hur kan tre ord ha en sådan himla stor betydelse? Jag menar, när ni hör dom, visst blir ni glada? Om någon ni bryr er om yttrar dessa ord, visst händer det något? Ni måste suga åt er och ta emot de vänliga orden. Om någon säger dom så menar dom de verkligen. Jag älskar dig, är inga ord som man slänger ur sig hipp som happ. You know, just like that.

Jag kunde fram till Te dua, sen var jag tvungen att leta upp resten av meningarna hos våran trofaste vän, Mr google. En sådan vän sviker en aldrig, han har alltid alla svar. Smart kille där. Eller tjej, man vet ju aldrig.
Iallafall, jag tänkte att ni skulle tycka att mina språkkunskaper skulle vara imponerande, men sen insåg jag att de var nog inte så coolt. Synd. Hm, how sad, too bad.


Smile


Innan morgondagens utflykt till ullared så blir det ett stopp hos fru/herr tandläkare som ska kika på mina fina tänder. Eller ja, man hoppas ju på att dom tycker att tänderna är lika fina som jag tycker.

Bilden som jag nu har tagit mig tid att måla, föreställer mig - springande där ifrån till vänster och mannen med den stora borren, jag hoppas ni ser att det är en borr, ska då vara tandläkaren.
Nej, jag är inte rädd för tandläkaren, men hur mysigt från skala ett till tio är det att ha någon som håller på med en massa stålsaker i munnen? Yiiieeey...

Jag förmodar att ni uppskattar min målning? Tog ungefär en halv reklam att göra. Visst visar jag min talang på ett bra och effektivt sätt? Jag menar, det finns ju en anledning till att jag fick VG (!!) i bild.
Jo, jag ville skryta lite där, det förtjänar man ibland tycker jag allt.

All I need is you

Ni får ursäkta stavfelen och de otroligt konstiga inlägget som blev publicerat igårkväll. Skulle vilja säga att det inte var jag som skrev det, men tyvärr så vill jag inte heller ljuga för er. Jag var trött, det kan jag lova.

Min dag idag har varit bra, gick hem till en kompis för lite planering om nyår. Inget stort det blir liksom bara... vi två. Känner på mig att det kommer bli great.

Imorgon blir det en tripp till gekås med mor min. Behöver lite grejer.

INTRESSANT?

Tjalala

Klockan är halv ett och jag antar att jag egentligen skulle sussa. Kanske man borde göra?
Och jag undrar varför jag är helt däckad när mamma försöker dra upp mig på morgonen. Kan bero på att jag somnar så sent? Maybe.
Nu när jag tänker efter så ser sängen faktiskt lite... Ja, jag ska nog gå och lägga mig nu snart. Typ nu.

Jag skriver imorgon, något mer intressant. Jag är verkligen ledsen för de helt oseriösa och helt onödiga inläggen idag, jag har varit helt oseriös och onödig idag. Det har varit en sådan dag. En helt onödig dag.
Imorgon hoppas jag på lite mer seriösa grejer när jag ska gå hem till en kompis. Jag tvivlar på det. Det brukar inte bli såå seriöst när vi träffas. Undrar vad det beror på? Det är sådant som håller mig vaken om natten. Haha.
Nej.
Ååååh vad trött jag är. I'm off.

Capre diem, I like that.
Godnatt gott folk. My is off to bed.


Breaking news!!!

well yes, you seeee my dear fellas...My is bakar kakor. Japp, de godaste, mest underbaraste kakor dom finns på jorden. Kolorna som jag gjorde i onsdags blev ju tyvärr helt...misslyckade. Jag har hittat ännu ett jobb som jag inte ska satsa på. Det blir inte mycket kvar snart. Jag kan svara i telefoner, det kan jag. Kanske telefonförsäljare? Tåls att tänka på.

Det luktar bränt? Vad kan det komma ifrån? Kakorna? Ja....visst.
.
Se you all later.

Nej, bilden har inget med inlägget att göra, jag ville bara ta till lite färg i denna trista vardag.

Blogga för varenda unge


Jag hoppas ni kommer ihåg mitt inlägg som jag skrev igår? Good, för nu kommer det att komma fler sånna. Unicef har en stödorganisation som innebär att man bloggar för varje unge för att kunna engagera andra människor.

Så gå in på länken här, och stöd UNICEF, kämpa för varenda unge.

http://www.unicef.se/stod-oss

godmooorgon.

Antar jag att man ....inte....ska säga nu, utan det ligger väl mer åt godmiddag.

Jag sitter här, på min fina stol och letar efter någon bra "fadder" sida. De flesta som jag har hittat som jag gillar kostar 200 kr i månaden, och tyvärr räcker inte mina pengar till där. Jag misstänker att jag får spara ett bra tag till innan jag har råd att kunna skaffa ett fadderbarn och bara för det är jag tjurig.
Min dag är förstörd kan man lungt påstå. Eller jag skulle chansa på att jag kommer gå runt och sura över detta tills jag har råd att betala. I ca ett halvår då. Något att se fram emot. Right?

Jag är i desperat behov av...något, jag vet inte vad. Känner att jag behöver något. Knark? Nja, inte riktigt min grej. Choklad? Låter bättre, men jag orkar inte gå och leta. Jag har nog förätit mig på praliner. Först var det chokladkalendern och sen en stor chokladkartong som jag fick i julklapp. Nej inte choklad. 

Jag får nog inget. Kul...Vad sägs om att torka golven? Ja det låter roligt, det gör vi. Om en liten stund. 

Hoppas att ni i " My's international intresse club" antecknar och sparar detta helt onödiga och random inlägg. 

Hm.
Hejdå! 

Hon dansar



När man ser denna bilden, vad tänker man på då? Du ser hyddorna i bakrunden, där folk faktiskt bor. Du ser flickan som ler. Fantastiskt att hon kan le även när hennes förhållanden är som dom är. Hon lever under halmtak. Hon sover på marken, hon får hitta sin mat varje dag och hon leker med vad naturen har att erbjuda.

80% av alla flickor -framförallt- kommer inte att kunna gå i skolan. Varje år är det 93 miljoner barn som inte får chansen att sitta i skolbänken, troligen inte hon heller.
De finns barn som går upp tidigt på morgonen, arbetar på gatan och sedan återvänder hem till den hungriga familjen. Gatubarn.  Det kallas också de barn som inte har något hem att återvända till.
När de bor på gatan utsätts de såklart för hemska risker såsom droger, sjukdomar, prostituion och mycket mer.
När man bara tänker på det helt out of the blue, så kan man inte se detta framför sig, man kan inte tänka att det finns barn som slåss för sin mat, som kämpar för deras sovplats.
Vi sitter hemma i soffan, tittar på TV och ser reklamerna för UNICEF, sen inget mer. Vi sitter i skolbänken och klagar över hur tråkigt ämnet i fråga är, att vi inte orkar koncentrera oss eller att vi inte behöver veta det som läraren försöker att lära ut.

Barnen i (bl a) Afrika skulle ge vad som helst för att få sitta i skolbänken och lära sig de saker som vi, uttråkade, skriver ner på pappret samtidigt som vi drar en djup suck.

Om ni nu sätter in er i det hela, du är 16 år. Du har tankar och drömmar om att bli läkare. Familjen kämpar för maten och du har alltså ingen chans att gå i skolan. Men du har bestämt dig, läkare är det framtida yrket.
En dag kommer hem efter att ha hämtat vatten och där står hela din familj, ja hela röset, moster, faster, deras familjer och barn. Dina mor och far föräldrar sitter i hörnet och tittar på dig. Din bror och hans fru är också där.
Det är dags nu tycker de. Du måste ju gifta dig snart.
Såklart håller du inte med. Du vill inte gifta dig och bli andra hustru till din mosters man. Du vill ha friheten att välja själv, och du vet ju vad följderna efter ett barnäktenskap blir. Oftast är misshandel med i bilden och läkare kan du kyssa farväl.

När du vägrar att medverka i denna stenhårda tradition blir du slagen och påminnd om att du verkligen lever. Efter det är du inte någon. Du har ingen identitet, du är ingens dotter längre. Du har ett namn, men ingen använder det. Gatan har blivit ditt nya hem och vad ska du göra åt det? Familjen vill inte längre ha dig nära, bara för att du inte ville gifta dig.

Så nu i juletider borde vi tänka på de människor i både Sverige och andra länder, de människor som kämpar, de som inte har det som en självklarhet att sitta runt ett bord och äta julskinka. Vi nojjar över att vi inte har gett mycket julklappar nog. Eller att vi inte fick så många som vi hade önskat.
Skjut iväg ett leénde och en tanke till alla barnen och vuxna som inte har det så lätt där ute.
Nu när det nya året kommer hade jag tänkt bli fadder, och det ser jag fram emot. Mitt nyårs löfte.
jag hade egentligen tänkt köpa lite roliga saker för mina julpengar, men det får vänta. Jag har länge tänkt på detta och nu passar det ju perfekt.

Ha en fortsatt bra annandag jul! I know I will :)


I can't make it another day



idag blir en av de kända slappar-efter-julafton-dag-vecka... de brukar oftast uppstå efter julaftons kväll och kan fortsätta ända fram till nyår i vissa fall. Slappar-efter-julafton-dag-vecka är en bland mina absoluta favorit dagar, då gör jag... ingenting alls, bara degar. Underbart eller hur? Jo men tack, jag tycker det.

Nyår spenderas förmodligen med en kompis, så jag har något att se fram emot, någon levande varelse att kontaka. Jag har ju mamma såklart, men det är ju...mamma, you know? Ja, hon är jätte snäll och så det kan jag inte förneka. Det var ju hon som gav mig de rosa hello kitty mjukisbyxorna som kommer bli allt för använda för deras eget bästa. De är föööööööör mjuka liksom, ni vet vad jag menar? Lite flanell över dom, helt himmmelska om ni frågar mig. Alla mina julklappar används flitigt, förutom streetskorna, jag har inte kommit dit riktigt än. Mest beror det väl på att jag inte har någonstans att dansa för tillfället, men jag vågar mig faktiskt på att påstå att det är de absolut, mest snygga, fiiiiine, coola, ybertuffa skorna som någonsin har uppfunnits. Yeah, you heard me, jag sa det.
Nu ska jag fortsätta med min dag. Då jag inte gör något alls. Mysigt.

Inlägget som skulle kommit igårkväll är fortfarande halvskrivet, jag arbetar på det.. still. Så det kommer nu om ett tag istället.

Mums vegetarianen känner doften av köttbullar, det är det man vill vakna till på morgonen. Yey.

Nu är det över...

Japp, nu är julen över, igen. Helt sjukt att man sitter och planerar hur länge som helst över detta och sen poff, en dag så är allt borta igen. Men dagen igår var bra, som alltid, det är så mysigt.
Jag är ingen julmänniska, iallafall när det kommer till att köpa julklappar, pynt och framförallt slå in klapparna - not my thing...

Men när man sitter där, ljusen är tända och väntar på pappa röd ska knacka på så börjar den känslar krypa fram lite grann. När alla är packade i soffan, så känner man how the love is...there.

Julklapparna i år var väldigt bra, så jag är nöjd - tack alla.
Det innehöll bland annant Michaels nya album, hello kitty mjukisbyxor, vanliga mjukisbyxor och money, det är alltid bra att ha. Så jag har några hundra kronor till sen har jag 1200, guess what I'm gonna do next? Jag ska skaffa ett fadderbarn när jag har fått ihop pengarna, ska räkna lite på detta. Det passar väl bra nu när det är ett nytt år och så? Tycker jag allt. Ett av mina nyårs löften kan man kanske våga sig på att säga.
Skaffa ett fadderbarn, ja det funkar.

Kommer med all säkerhet ett mycket mer intressant inlägg idag, kanske om detta med fadderbarn, who knows?

Se'ya later krokodil!

merrrrryyyy x-mas

Ja, jag hoppas att ni får en bra jul!
Nu drar jag snart iväg till bussen, som jag desperat hoppas är i tid, för att åka till farmor och pappa släkten.
Farmor har tyvärr inget internet eller dator så det blir inte något mer inlägg innan dagen efter julafton, så jag önskar er EN GOD JUL nu! :D

en kulen natt natt natt


weheartit.com
~can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars - I colud really use a wish right now.

Once upon a time....
det var en liten flicka. Innan hennes föräldrar skiljde sig ägde de en liten matbutik. Flickan i fråga var ofta med och hjälpte till i den butiken, även om hon bara var 4 år. När de senare körde hem på kvällarna så satt hon i baksätet med diverse leksaker och annat roligt bredvid sig på sätet.
På vintren när det var mörkt ute syntes ofta stjärnorna på himlen när hon tittade ut genom fönstret. Bilen körde fort förbi träden och hon kunde inte urskilja några konturer eller något alls. Bara stjärnorna som stod högt på himlen var kvar på nästan exakt samma ställe hela tiden. Detta var underligt, varför flyttade de inte på sig när allt annat gjorde det?
Då kom hon på att de lysande prickarna som sken så vackert i vitt där uppe var änglar som vakade över oss. Den största var någon som man verkligen saknade. Just då var det ofta mormor som var den stora stjärnan, morfar kunde också vara med, även om flickan aldrig träffat honom. Därför stod de "stilla" där uppe, dom följde efter flickan och vakade över henne. resonerade hon.
Dagarna gick och kväll efter kväll så fort de små änglarna som gestaltades av prickar visades på himlen tänkte hon samma sak och satt där bak i bilen. Året därpå förlorade flickan någon som stod henne nära, men hon tröstades av att han fanns där uppe på himlen och höll ett öga på henne.
Men så småningom måste alla växa upp, den lilla flickan inkluderad och det var just det hon gjorde. Hon förstod med åren varför stjärnorna stod stilla där uppe medan allt annat rörde sig. Hon förstod att de tyvärr inte var några änglar. Flickan idag är 15 år. Men hon tror fortfarande att det finns änglar någonstans som håller koll på oss, och stjärnorna är något av det vackraste hon vet. Att titta upp mot himlen när det är alldeles stjärnklart är något som alla måste tycka är helt breathtaking.

It is pure beauty!

Santa Claus is coming tooooo toooooown

Dagens strikta schema:

-Julbak
-städning  XXXXXX
-packa
-bada den otroligt ovilliga vovven
- sen borde kanske jag duscha jag med

Städningen är redan klar man kan ju säga så den gav jag ett fint kryss. Som ni då har listat ut händer inte allt detta i ordning.

Julmusiken spelas för fullt här i mitt rum och tomteluvan sitter sådär snett,gulligt placerad på mitt trötta huvud. Harry springer runt med ett leénde på läpparna och sjunger " nu är det jul igen, nu är det jul igen- och jag ska baaaada"

Nej, det var inte riktigt sant allt det där. Julmusiken är avstängd sen igår då jag gav det ett tappert försök. Jag gillar julsånger, men då måste jag verkligen, verkligen, verkligen känna för att lyssna på dom. Annars är dom bara jobbiga. jag vet...döda mig inte..
 Tomteluvan skulle inte passa min -det-är-ingen-som-bryr-sig-om-hur-jag-ser-ut-framförallt-inte-jag-outfit och harry kan varken le eller sjunga, men om han skulle det så skulle det varit coolt.
bilden kommer ifrån weheartit.com   - hittade den sidan från en annan blogg som heter noraafazel.blogg.se
hon är sjukt duktig, en jätte bra bloggare.


julkalender 21 december


Harrybarrylito aka nörden aka knasbollen aka en massa likanande saker.

Iallafall, nu börjar snart nedräkningen till den stora dagen. Ja....julafton också, men jag menar min födelsedag, som är i Januari, eller månaden efter det...plus två. Ja, April.
Nä, man kanske ska börja med jul först, eller vad säger ni? 

Imorgon är det dan före dan före doppardan, om jag inte tar fel. Imorgon är det också dags för mig att bada den vandrande hårbollen som ni ser står helt random, absolut inte uppställd, så där uppe på bilden. Vackert med el-ledningarna bakom måste jag tillägga.

-Och julgodis ska bli till, packa, slå in någon mer julklapp om det nu blev någon över för på torsdag åker jag iväg till farmor och pappa för att fira halva jul där, som jag alltid gör. Sedan på fredag eftermiddag åker jag troligtvis hem igen för att fortsätta fira här.

Nu ska trötta My dra med sin mindre trötta hund ut i det kalla vädret och sedan gå och lägga sig.
Adíoooosssszzzzzz!

I may be bad....but I'm perfectly good at it


Streetdace, iloveit

Är det någon mer än jag som får sms från Jolin om gymnasiet var och varannan dag? Jag har fått om en massa som jag inte en kryssade i ...creeeeeppy. Jo, faktiskt.

Sitter här i min halvhela - haha lät kul- datorstol och funderar på hur det ska gå med gymnasiet. Nu är det ju lov, och om tre veckor ska vi sätta oss i skolbänkarna igen, fulla med liv...typ. Då ska vi helst vara klara med alla dessa tankar om gymnasiet, vad vi ska välja. Jag menar, come ooon you guys, det är inte lång tid kvar. Så har jag tänk nu sen September, och ni kallar mig desperat.


Om jag skulle vilja räkna upp alla de utbildningar, framtid(er?) och jobb som jag har " bestämt" mig för så skulle inte hela denna bloggsidan räcka. Mina fingrar skulle bara vara en bråkdel av allt det som jag hade planerat över åren. Det har varit allt från polis, veterinär, frisör, pilot, delfinskötare till psykolog,lärare,skådespelerska, sångerska. Ja, polis har jag inte riktigt.... nej, vi ska inte ens gå in på det. Veterinär ska jag nog inte bli om nu inte kunderna vill att jag ska kräkas i de stackars valparnas magar.  Pilot är skrattretande när man vet om att jag är så höjdrädd att jag hellre dör än åker typ...kanonen på liseberg. Eller gå upp för en stege.
Skådespelerska, ja då var jag inte så stor, till den kategorin hör frisör till också. Och sångerska - HAHAHHAHA! Nej jag kan inte...sjunga.
Allt det där som jag räknade upp var en bråkdel av alla yrken som har flugit runt i mitt stackars lilla klena huvud.

Men vad har då My Elisabeth Magnusson bestämt sig för nu då? Vad ska hon bli när hon blir stor, hon som är så hiiiimmmla säker varje gång någon frågar, men byter ungefär en gång varje månad.
Tyvärr har jag inget svar på detta.
Utbildningen har jag bestämt mig för, men inte hur jag ska göra sen, vad ska jag fortsätta med?

Jag skulle ( ska) vilja jobba med människor, på ett eller annat sätt. För inte alls länge sen var psykolog stämplad i min panna, men nu vet jag inte. När det väl kommer så nära tror jag inte att jag skulle palla all den press som det yrket bär med sig. Jag tror att jag skulle gifta mig med jobbet och inte få så mycket tid för mina vänner eller familj.
Lärare, jo det finns fortfarande en liten röst som talar inne i huvudet, men den är inte sååååå stark som den var för ett halvår sedan.
Något som jag vill bli, men inte vet hur eller var man ska utbilda sig till det, är biståndsarbetare. Tänk att få chansen att åka till folk som behöver hjälp, tänk att kunna få hjälpa dom. Det är så stort.
När reklamerna på TV:n från UNIFEC eller något liknande börjar blinka på TV:n är jag lika avundsjuk varje gång på de människor som är där nere och arbetar med folk i nöd.

Well, linjen som jag kommer söka in på är något helt annorlunda. Estetiska dans, yes folks. En samhällslinje med dans. Där fick ni förklaringen till bilden som visas där uppe. Man har samma möjligheter som en person som går samhäll-sämhäll eller något annan bred utbildning. Jag ser fram emot att få börja, se hur det är.
Men first, ska jag njuta av en hel termin med min klass och vänner, samt alla härliga lärare! :)

hörde jag någon säga juuuullooooooov??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

-Ja, det var nog jag!
Åh, sova, äta godis, gå på bio, umgås med kompisar...åh.....SLAPPA!
Men trots detta så måste jag plugga lite fysik och biologi, samt histioria under lovet. Men helt jäkla honestly, just nu....I don't give a damn! Jag har loooooov!

julkalender 20 december






här får ni några av de absolut roligaste reklamer någonsin!

Eftersom jag inte har bloggat på några dagar nu, så¨bjuder på jag några extra ;)

jag hade en gång en dröm, jag drömde att den var sann

Vad ska man hitta på efter gymnaiset? Jo, jag vet att det är ett bra tag kvar, med tanke på att jag ska gå klart högstadiet först, men jag vet hur fort det går. 7-9 har gått så himla fort så det är läskigt, jag blinkade en gång, och sjuan är över, jag blinkar igen och helt plötsligt är 8 också över och där sitter vi, i kyrkbänkarna och längtar till sommarlovet.  Nu är det bara en termin kvar. En enda kort liten termin. Sen den 11 juni 2011 kommer klass 9E att splittras och börja planera sin framtid som kommer att komma snabbare än vi tror.

Men efter gymnasiet då? Jo, man får väl drömma? I mina drömmar så tar jag ett ledigt år för att kunna resa.
Jag har läääänge velat åka till London. Det verkar vara en underbar stad. Tänk att vandra runt på gatorna, sitta i någon fin park, titta på alla dubbeldäckare som passerar eller beundra alla vaxdockor som finns hos madame tussauds.

Indien är ett annat resemål som jag inte skulle tacka nej till. Jag tror säkert att det är sjukt fint där, men det är inte bara därför jag vill dit. Det skulle vara så grymt intressant att kunna vara i ett land där de har en helt annan tro, kultur och traditioner än oss.

Jag tror att de allra flesta av oss unga idag har drömmar om att resa till olika länder, studera där, flytta dit.
 Människor har det i tankarna idag, och det har funnits i alla tider. Alla vill ha ett så framgångsrikt jobb som möjligt, hitta en fin lägenhet, försörja sig själva utan svårigheter. De vill kunna resa obegränsat och köpa de allra senaste prylarna. 
Om man tar sig tid att lyssna på våran klass så kommer man höra några riktiga framtidsdrömmar här. Nästan alla vill resa, alla vill ha ett jättebra jobb som inkluderar mycket pengar. Förstår ni vilken framgångsrik grupp som kommer att träffas någon gång under en återträff? Jag ser det framför mig. Jag hoppas att alla får sina drömmar att gå i uppfyllelse.


Guess whaaat?  Nae, jag vet inte själv, jag sitter här, med mina blåa, fina, luddiga, tjocka sockar samtidigt som jag tittar på "våra värsta år", snälla anteckna.


guess who's back

well, I'm back fellas. Efter att ha legat med 40 graders feber i några dagar nu så har jag faktiskt orkat ta mig upp ur sängen och rört lite på benen. Nu är jag nästan helt frisk, och jag hoppas på att jag ska må bra tills imorgon då betygen ska landa på bänkarna framför oss.
Jo, jag hade lite misstankar om att jag inte skulle överleva denna hemska helg. Antigen så frös jag ihjäl eller så trodde jag att jag skulle brinna upp, nej det var inget att hurra över...

Som jag sa, imorgon ska betygen delas ut, och det är något som jag har väntat på nu i...augusti,september, oktober, november, december.... ja nästan 5 månader och nu är de äntligen här.

De mest förvånade betyget i år måste vara bilden, där jag har höjt mig utan att vara medveten om att jag hade en chans att göra det.

Jag kommer att skriva ett bättre inlägg senare i eftermiddag eller ikväll, nu ska jag slänga mig i sängen, titta på film och trycka i mig överdrivet många ballerina,- jo jag tycker att jag är värd det. 40 GRADERS FEBER, HELLO?!
plus att jag tycker synd om mig själv, då får man tröst äta lite.

Go to sleep

I think I am going to die.

Senast jag kollade febern så visade den lilla vita pinnen 38.7 grader. Inte så härligt att vakna upp till det.
Jag ber till gud att jag är frisk tills på tisdag, då det är avslutning i skolan så jag vilar upp mig här hemma till max.


What about us?



Måste slänga in ett argt inlägg, hoppas ni hänger med
.

SD är ett parti som jag verkligen,verkligen,verkligen blundar för. Tittar bort varje gång. Att de kom in i riksdagen, det är helt ofattbart. Jag skulle inte hålla med dom på en enda punkt även om jag så mycket som var tvingad till det.

Blev lite nyfiken nyss så jag klickade in på deras hemsida för att titta runt lite, jag blev inte glad över vad jag såg. De är främlingsfientliga och fördomsfulla.
Nu efter terrordådet som jag tror att ni alla är medvetna om hände för några dagar sen, så kommer ju folk säkert att fundera lite, och kanske vid nästa val rösta på detta parti. Jag uppmanar er att inte göra det. Vid nästa val är det min tur att rösta, och jag skulle lika gärna kunna få hem en valsedel i denna sekund, jag vet vad jag ska rösta på. Jag har bestämt mig, och jag håller fast vid det. Det har varit lite olika meningar om det hela, vilka som har rätt och fel. Det finns frågor som jag håller med om i varje parti.

Jag kan säga att SD inte var räknade bland dessa tankar.


Helt ärligt måste jag säga att jag skäms över att bo i ett land som inte vill acceptera människor från andra länder, från en annan kultur.
Jag har mina åsikter, visst, jag tycker att om man kommer till ett land som invandrare ska man försöka hålla sig till våra lagar och inte bli arga för att vi inte ingår i det muslimska samhället. Att vi i Sverige har en egen gud, det måste de förstå. Men de som gör de då? Varför pushar vi fortfarande bort dom?

Jag praoade på SFI nu i höstas och jag kan inte med annat än att säga att det var en bland den mest givande tiden i mitt liv. Att få lyssna på deras historier, det som jag inte trodde var sant,
hade faktiskt hänt dom, och de stod där den dagen, precis som "oss" svenskar, log, skrattade och försökte verkligen att lära sig om vårat land, de kom till klassrummet och var entusiastiska, villiga att lära sig. De var t ex mycket intresserade av att jag inte trodde på någon gud. Att jag inte hade någon att tro på, det var ett mysterium för dom. Men dömde dom mig för det? Inte ett dugg.

Det var några härliga killar som stod före mig i kön, vi hade rast och skulle hämta kaffe, eller i mitt fall, varm choklad. Anyway, vi stod där, jag allra längst bak, och grabbarna framför mig började skojja med varandra. Hur många kunde de ha varit? 6-8 st.
Jag stod där sist i kön och iakttog dom, väldigt intresserad. Efter en stund kom en manlig lärare och ställde sig bakom mig.

Då utbrast en av killarna framför mig :
- Ey, lärare först! Sagt och gjort, alla som nu stod i kön framför oss skingrade sig och släppte fram läraren med glada ansikten och vänliga ord.
- Nu är det kvinnornas tur! fortsatte en sedan och tittade på mig med stora ögon som sken av glädje, handen vinkade.
Förvirrat började jag se mig om efter en kvinnlig lärare, men den enda som var tjej i närheten, det var jag.
Jag fick alltså gå fram före dessa människor och ta choklad, medan de skulle lära mig uttala deras namn.

Efter två minuter, och ingen framgång alls gick jag skrattande där ifrån, och det leéndet satt i resten av dagen.
Jag måste berömma dom för deras lätthet bland människor, kramar som de gärna utbyter, vänliga gester som de tar för givet. Klart att kvinnorna ska gå före i kön.

Härliga underbara människor, det är vad dom är. De som försöker, jag ser upp till dom. Jag försökte lära mig några killars namn, men jag klarade inte det. Dom ska lära sig ett helt nytt språk, traditioner och kultur. Wow, jag beundrar dessa starka människor, som faktiskt klarar det.


- som jag skrev i ett annat inlägg, detta är bara mina åsiker, om ni har andra så får ni gärna ha det. Jag är idel öra för alla meningar och åsikter.

julkalender 16 december



för det första måste jag säga att jag diggar min vän rebecca i bakrunden, den där rädda rådjursblicken är allt för bedårande. - jag gissar på att detta är den första gången rebecca ser denna bilden också, varsågod Beccis ;)

den lata My är framme och spökar...Oh yes she is, big time.
Mina ben är som spagetti och armarna är som...ja ni vet sånn gelé som man ser i amerikanska filmer, den som svajar, och oftast har någon skön färg, jag gillar hur dom alltid får dom att låta så härligt.
Iallafall, jag är helt slutkörd. Box, boxningen - ja det är skillnad på dom- och julfesten tar ut på krafterna.
Jag blev också väldigt besviken när jag insåg att vi skulle ha redskap idag på idrotten, men jag kan säga att det ändrades fort när jag faktiskt klarade av en hjulning, på första försöket. Impad?
Inte? naae, okej.

Paniken har börjat byggas, julklappar måste inhandlas. Alla är klara, förutom föräldrarna och en till. Med tanke på att det är julafton nästa vecka, som jag nu smärtsamt insett, så tycker jag att jag egentligen skulle varit klar med presenterna. Men tydligen var det någon där uppe som tyckte det motsatta. Som placerade en massa tankar i huvudet på mig såsom : " Äh, men det är en hel månad kvar, jag kan köpa den sen" eller " jag orkar inte nu..."

På tisdag sparkar jullovet igång, det är inte så dumt, inte alls. Något som jag tycker att de flesta av oss hårt arbetande elever förtjänar. Tre veckor efter det så börjar min sista termin på mogaskolan, jag får verkligen ta vara på tiden med klassen och vännerna. 2011 kommer bli My(s) year. - ordvits, rolig inte sant?




julkalender 15 december



en helt random bild, jag orkade inte leta upp någon roligare.  Tindras hand, om ni ville veta.

Min fötter gör ont och jag är trött till döden, plus att jag fasar för redskapen imorgon. Men förövrigt en grym dag.
Skolan var ovanligt rolig, sedan kompisar och julfesten, som var rätt okej. Julfesten alltså... jaa....

Jag orkar verkligen inte skriva något intressant, jag lovar, jag skriver mer imorgon då jag (tyvärr) inte har någon dans :/

let's...party?

Imorgon är det julfest i skolan, rätt kul faktiskt med tanke på att jag aldrig går ut annars, som den tråkiga person jag är. Men nej, jag har inte behov av att gå ut varje helg, festa, dricka så man snart ligger på marken med spya på skorna och ber min bästa kompis att ringa hem till mamsen så hon får komma att hämta mig. Jag har inget behov av att ragga upp bästa killen för att senare dumpa honom när man ser nästa offer om man nu kan drastiskt kalla det så.
Okej, riktigt så kanske det inte går till, vad vet jag, men ni förstår min poäng?

Jag är inte den typen som dricker, as the matter of fact, jag är nykterist. Kan låta lite konstigt när man då inser att jorden bara har snurrat 15 varv sen jag föddes. Men precis innan skolan slutade i 8an, då vi skulle gå till sommarlovet, då hade jag en konstig( egentligen ganska vanlig, men den fastnade) syn.
Jag gick med några kompisar i stan,vi skrattade knuffade på varandra,lekte,  you know the deal. På något sätt hamnade jag lite efter tjejerna som fortsatte gå framför mig, jag följde dom hack i häl.

I fjärran hör jag ett rop, högre skratt och flaskor som klingas. Så jag vrider på huvudet bara för att se ett gäng, stupfulla (drogpåverkade med?) ungdommar som inte kunde varit mycket äldre än oss, komma gående ( rättelse: snubblande) ner för gatan och alla som dom möter viker undan, drar in sina barn tätt intill deras betryggande kroppar och ger dessa halvvuxna barn arga blickar.

Såklart är detta gänget helt ovetande om detta.

Genast så gjorde jag...ni vet man klipper ut sitt egna ansikte och klistar in det på en annan människa. Jo, så gjorde jag nu och föreställde mig komma ner för den lilla backen, hängandes runt en helt random killes hals med mascaran nere vid mingiporna och en flaska som hårt hålls i min hand.
Jag kände genast att när jag väl ligger där på min dödsbädd, ( om måååååånga år- förhoppningsvis) vad vill jag då ha? Jag visste ju inte riktigt allt det jag ville ha.... men vad jag visste var att jag verkligen inte behövde ha en sådan upplevelse eller en baksmälla kvar i minnet. Nej, framför allt inte när man kan fylla dom med glada minnen istället, en tjejkväll med mina absoluta favoritmänniskor, eller en lugn hemmakväll med godis, en mysig film, ljus som brinner och en bok som ligger och väntar på mig.

I samma veva som jag då bestämde mig för att aldrig dricka en droppe alkohol tog jag beslutet att sluta äta kött.
Som person kan jag vara envis, om ni frågar folk omkring mig kan dom nog intyga detta. Så när jag väl fattade detta beslut så var det ingen som kunde säga motsatsen. Mor min var väl inte till en början sådär superlycklig att jag inte tänkte äta mera animalisk mat. Men när hon väl fattade att jag menade allvar så stöttade hon mig genast och köpte hem en massa soya mat.
Idag så är jag fortfarande vegetarian, och jag kan fortfarande inte sluta skratta åt de härliga frågor jag får ofta nog i skolan utav mina underbara klasskamrater:
Tex när jag berättade för dom att jag nu inte stod i samma mat kö som de så började dessa frågor hagla ner :
- är det svårt?
- vad äter du istället?
- äter du ägg?
- vad sa du? svampar? jahaaaaaaaa.
- men du äter väl linser, böner och sånt nu då?
- dricker du mjölk?
 och slutligen dessa härliga kommentrer som jag kan höra ibland när jag sätter mig bredvid mina kompisar i matsalen :

- VAD ÄR DET DÄR?!

Jag säger såklart inte att det är fel att äta kött, eller att dricka lite, men ta vara på er där ute, drick måttligt ( när man är i rätt ålder anser jag) och se efter varandra, it's all about love, ofcourse!

Lev livet, en dag i taget, yes :)


julkalender 14 december



My gillar att det snart är jullov. Det My inte gillar är att hon är trött.

yeah, you heard me. Idag är ingen bra dag, men jag ska inte sitta här och böla, utan istället skjuta iväg ett väldigt tråkigt inlägg om hur min patetiskt dåliga dag har varit.

Rumpan frös jag av mig när jag stod vid bussen och väntade, jag gillar verkligen inte att bussen ska envisas med att komma olika tider varje dag, om den nu kommer alls då.
Lyssnade på en föreläsning som förvisso var bra. Men efter en timma efter började det klia i fingrarna och jag ville resa mig upp och springa ut därifrån.
Stress är något som jag lider av och kan då inte sitta stilla så länge om jag börjar bli uttråkad. Som tur är har jag börjat känna igen tecken. När benen börjar röra sig och det kryper i ryggraden. Fingrarna är något som det syns väldigt tidigt på. Jag börjar dra, rycka och skaka dom ilsket. Jag blir väldigt lätt stressad när jag är i trånga utrymmen eller när jag har kämpat för något som senare visar sig vara motsatsen till det jag önskade.

Vi kom ut i den friska luften och genast gick det bättre, jag gick tillbaka till skolan i min takt.
Vi taggade för en skattjakt som senare sket sig den med, maten var visserligen god som vi på 15 minuter åt upp senare.

Som sagt, inte någon bra dag att reta upp mig som sagt. Snart ska jag krypa ner under täcket och gömma mig.
Se'ya later, I hope. 

Jag hoppas ni överlevde mitt grymt ointressante inlägg, jag lovar om det inte kommer något ikväll ska jag se till att klicka upp ett imorgon.


Julkalender 13 december

En gammal bild, jag och mitt lockiga hår, he-eh...

Sitter här och hämtar mig efter "Svenska hjältar" och tar desperat hjälp av Billy Ray som sjunger om hans Achy breaky heart.  Tårarna har runnit så mycket ikväll så det borde räcka för denna månaden, året ut då alltså. Tänk att det finns sånna fina människor omkring oss, där kom hoppet till liv igen. Änglar som vandrar bredvid oss i samma skepnad som resten av oss.

Skolan idag har faktiskt varit otroligt givande. Dagen började dock inte alltför bra. Jag kom fram till busskuren i tron om att jag var sen, som alltid. Men till min stora förvåning fanns det ingen buss i närheten, bara en massa elever.
" Ahmen, se här, jag är i tid" tänkte jag stolt och ställde mig bredvid en kompis för att småtjöta lite.
Det visade sig att bussen aldrig tänkte komma.
Som tur fick vi skjuts på ett annat sätt, så vi inte missade den fina Lucia-uppvisningen, måste säga att dom var riktigt fina. De blåa banden som pryde tärnorna, och den vackra kronan som omsorgsfullt var placerad på Lucians huvud. Kort blev det såklart, men jag har inte haft tid ( lögn: jag har haft tid, men jag är lat) att överföra bilderna än. Haha....ha.
Även jag, mina blonda trogna vänner bar glitter i håret idag för att minnas Lucian. Kort på det finns också.
Punktpunktpunkt.


super heros


jag hoppas ni sitter bänkade framför "Svenska hjältar- galan" nu?

All kärlek till dessa människor.

gimme gimme gimme

maaaat! Yes sir.

Heal the world, make it a better place...

Jaha, nu börjar det. Det som alla försökt förhindra, men ändå vetat skulle hända.
Vad kan vi vänta oss nu till juldagarna? Mer bombning, hot? Sverige har blivit en måltavla. Det värsta är att vi inte kan förhindra det, även om vi kämpar, slåss och står upp för oss själva.
Man blir så besviken på männskligheten, varje dag så vill man gärna naivt tro att alla människor har ett uns gott i sig, men tydligen inte.
Vad har vi gjort mot världen? Vad säger detta om oss? Vi tvingar ut barn i krig, och tar död på oss själva bara för att bevisa en poäng.
Jag blir så arg, frustrerad, besviken och ledsen när man ser detta. Jag skulle gärna- ja faktiskt, väldigt gärna- veta hur de tänker när de spänner fast bomben runt magen, och börjar gå mot sitt mål. Tänker de inte på alla familjer de kommer skada? Ett barn förlorar sin föräldrer eller vice versa. Någon förlorar sin bästa vän, sin själsfrände.
Nej.


you make my heart wanna go, bom, bom


Oh, yes you do. Här är mina alldeles egna hjärtekrossare. Ååååh, hör bara ordet: kaka.
Det är ett väldigt härligt ord, tycker du inte det? De är härliga också. Mmm... Jag kommer att föräta mig på dessa underbara skapelser en vacker dag. I skolan, finns det en kaka som är obeskrivlig, den är underbar...jag kan inte förklara, åh den är himmelsk!
Jag tror tillomed att några av mina kompisar har döpt den till "My kakan". Det är helt okej för mig, den får gärna förknippas med mig.

Btw, så hatar jag spotify reklam- just so you know.
Här satt jag så snälla, oskyldigt och lyssnade på musik, och så kommer en manlig röst upp och börjar snacka om att en enäggstvilling har skaffat iphone , ipod, ipad eller vad det nu är.
-Jaha...

här kommer fredrik snortare, han glider med stil

~
"det är både ve och skam att varken nån av dom finns
de är en stockholms saga om ett par jag minns"


julkalender 11 december



Music is my boyfriend, yes indeed.
And I truly love him, yes indeed.♥

it is all for love. L.O.V.E. love.



What is love?
Jo man kan ju undra. Ofta när man klickar in på aftonbladet bländas man av rubriker så som:" Kvinna knivhuggen till döds inatt av pojkvän."
Senare till deras försvar berättar dom att det inte var meningen, att dom älskar personen i fråga som har blivit utsatt för våld, mord etc.
Jag frågar mig då, på vilket sjuka vis kan man älska någon man vill skada då?
Jag gör detta för att jag älskar honom/henne?
Nej, det tror jag inte på. Aldrig att man kan slå någon som man verkligen bryr sig om.

Sedan rullar man ner och en annan rubrik lyser upp " 25 årig man förd till sjukhus. Misshandlad...osv"
I artiklen berättar de att han är homosexuell. Antagligen ger det dig den rätten att kunna behandla honom som skit. Iallafall enlig vissa människor. Har de ingen skam i kroppen? Inget samvete?

Vi - tonåringar- hör dagligen, ser varje dag och är med om, att bli kallad, eller upplever att någon annan blir kallad, bög, hora, slampa, ja allt ni kan tänka er.
Sen när är bög ett fult ord? Sen när är det en förolämping att bli kallad homosexuell?

För ett tag sedan hörde jag i skolan en som sa : "Eh, men skit ' ire, han är jue lagd åt fel håll!" Det följdes av skratt, fniss och blickar som slukade den personen som nu fick den kommentaren.
Då tänkte jag, vad då fel håll? Är det plötsligt fel att vara bög, eller lesbisk, att gilla någon av samma kön?
"Jävla böög!" " Fucking lebba"
Okeeeeeej,
så nu när du säger dessa saker, det gör dig till en bra människa? En sånn som alla kommer ihåg, beundrar och faktiskt tycker om? Okej, du får tro som du vill.

Men när de säger fel håll, det låter så....fel.
De säger det som om de säger : Jag vaknade på fel sida idag.

Människor i allmänhet idag vill bli ihågkomna. De vill vara någon.
Så i skolan, på jobbet med skulle jag chansa på, så uttrycker de sig på ett sätt som dom tror är coolt.
De kastar ur sig ord, och har sin lilla stund i rampljuset, när alla klappar händer, skrattar och håller med.
Men vad händer sen, när alla växer upp? Den lilla osäkra killen, som har varit så populär i skolan, tack vare att han valde "rätt" ord framför "rätt" människor. Vad hände med honom? Kommer han komma långt? Kommer han någonsin bli förlåten? Han sket i läxorna, lektionerna och nu sitter han rent ut sagt i skiten.

kan ni inte se att hennes tårar blir till blod?

 


once upon a december



Anastasia är min absolut favorit film, iallafall när det kommer til disney. Anya är den mest vackra flickan någonsin, även med de trasor hon bär så ser hon fantastisk ut. Ja, jag är medveten om att hon är tecknad. Men ändå. Vem kan inte gilla hennes hår, eller hennes perfekta ansikte?
Och Dimitri har alltid varit den där killen som man önskar sig. I smyg har man alltid varit lite småkär i honom, han tar ju hand om Anya så bra, och de är så gulliga tillsammans.

Men när Rasputin kommer in i bilden blir man alltid så arg. Han förstör ju hela deras äventyr, det gick ju så bra för dom. Själva historien, handlingen är ju bara fin i sig.
Ja ni måste ju hålla med!


I'm sweet sixteen and a rebel queen


I'm a blond bombshell and I wear it well
You're momma says you go straight to hell
I'm sweet sixteen and a rebel queen
I look real hot in my tight blue jeans

Dead end kids in the danger zone
All of you are drunk or stoned
Dead end kids you're not alone
You sleep in the street when you're not at home

Long hot summers make you wanna fight
The roar of the city lasts all night
You like drugs you like brew
You won't believe what I can do to you

~The runaways


julkalender 10 december



Åh gud vilken dag. Jag kan inte beskriva hur trött jag är, men ändå kan jag inte förmå mig att gå till sängs.

Dagen började inget vidare, när jag var halvvägs tills busshållplatsen såg jag en stor blå mega bil skymta en bit bort. Gensast förstod jag att det var bussen som hade kommit. Jag sneglade på klockan medan mina ben började allt fortare springa mot mitt mål. Jo, visst var klockan 07.35. Bussen skulle gå om fem minuter. Som tur var hann jag fram och kom in i bussen, anfådd, sur och allmänt...jobbig.  Men glad blev jag när den otroligt glada och trevliga busschaufförn sköt iväg ett av sina glada och trevliga leénden.
Där ljög jag.
Rättelse :
Det blev inte bättre av att den sura busschaufförn istället gav mig en otrevlig och en blick som sa - dagens-jäkla-ungdomar-att-dom-inte-aldrig-någonsin-kan-vara-i-tid-även-om-det-var-bussen-som-var-5-minuter-förtidig.

Tillbaka fick han: -you-know-what?-jag orkar-inte-just-nu-you-don't-wanna-mess-with-me-mister.
När jag väl hade intagit min plats i den obekväma bussen så tänkte jag, nu ska jag pigga upp mig lite, läsa ur den braaaiiga boken jag lånade igår. Sagt och gjort, jag tar fram den gula boken, slår upp den. Men ser inte bokstäverna. Då funkade inte lamporna över mig. Fula ord började flyga i mitt huvud. Men jag tryckte bort dom, räknade till 10 och tänkte på något annat.
Kom till skolan och fick reda på att vi hade en fysikläxa tills idag och jag hade tappat bort mitt papper.
Musiken var ingen höjdare heller, jag trodde att vi låg bra till i musiktävlingen, så, ni som känner mig, jag tog ut segren på förhand. Vi kom 2:a. Vilket jubel, praisethelord .Godsavethe king
 &allavisomtyckerattArnoldschwarzeneggerärcool
 

Så där satt vinnarna och käkade plopp. Mina ploppar, enligt min åsikt.
Maten var också en besvikelse, alla fick en god tacosgratäng, medan veggosoppan var en gul, slemmig klibbig, gegga. Så jag stod över.
Mamma är inte hemma, så hon får inte höra allt detta, synd för henne. Det är hennes förlust, right?

En bra nyhet? Vi rockade fett(!!) på teateruppvisingen(arna) igår, alla var skit bra. För er som missade denna fantastiska show, how sad, that's too bad.


julkalender 9 december



en fin video, varför gjorde ingen någon sånn här video till honom när han levde?

julkalender 8 december

Madelen, jag, Emma :)

I somras skulle jag, madde och emma ha lite kul när vi en dag kände för att dra in till förorten. Vi stod och väntade på en buss som snart skulle komma och ta oss hem, äntligen, vi hade stått i värmen och pustat ett bra tag.
Iallafall, vi stod och väntade när vi sedan enades om att gå in i stationshuset, gå på toa etc.
När vi alla hade gjort våra ärenden, köpt kakor, dricka och allt det där som vi kunde tänkas behöva så såg vi en spegel!
"Wooooooooooooooooow" tänkte vi, a mirror!  Så vi började posa och leka lite, sedan utbrast jag:
"SAMLA ER! JAG VILL TA KORT!" ...... sagt och gjort vi ställde upp oss fint framför kameran som stod framför speglen ( ja vi var ensamna inne i lokalen) och log våra allra finaste leénden, ögonen gnistrade och vi slängde vackert med våra långa glansiga prinsess hår. Några kort blev det, exakt antal kan jag tyvärr inte dela med mig just nu. Vissa mer eller mindre bra.

När vi gav upp och nöjde oss med korten som nu var förevigade så skickade vi runt dom till våra mobiler och så vidare, och så vidare.

Vi stannade kvar inne i rummet ett tag till, men tillslut såg vi den blåa bussen komma och vi rusade ut.
Samtidigt som vi kom ut, gick en man med busschaufför kostym ut ur en dörr bredvid våran.
Han vred på huvudet och sneglade underligt på oss.
"Whaaaaat" tänkte vi med släppte det och klev in på bussen för att resa hemåt.
Jag vet inte när, men någon gång under den tiden vi tre fortfarande var tillsammans, troligen under bussresan hem, så kom Madde på en grej.
" Ehum... ni vet att den speglen vi tog kort framför?" såklart kom vi ihåg.
"ja, eh, man kan se oss från andra sidan"
Då adderade vi 1+1 och förstod varför den chaufförn tittade så konstigt på oss. Möjligtvis hade han sett oss stå och posa, flamsa och slänga med håret.
Om han hörde oss, det vet jag inte, men oooom han gjorde det, then...we're screwed!


julkalender 7 december


Tomas Di Levas låt, vem ska jag tro på.

Tänk er ett smockat rum, med kanske 30 elever. Alla sitter utspridda i hela salen och det är knäpptyst.
Pennorna glöder, det är ju ett matteprov. Ungdomarna koncentrerar sig djupt och då och då lyfter de huvudet och tittar snett upp i taket samtidigt som deras hjärnor arbetar sig galna. Det rör sig där inne, det stånkar och pustar.
Kugghjulen börjar bli slitna efter en veckas hårt pluggande.
Mitt i alltihop sitter du. Med pappret framför dig, siffror som får dig att vilja riva sönder det, spotta på det och sedan kasta ut det genom dörren och skrika : " Hasta la vista, BABY!"
Men det gör du inte, såklart. Du sitter kvar på din plats och funderar över nummer 8. Vad kan det bli?

Medan detta pågår så känner du att något byggs i dig. Genast skjuter du bort tankarna om matten och fokuserar på den malande känslan i magen.
Du behöver något....musik. Jaaa, musik är det.
Småleénde böjer du dig ner och plockar fram de svarta headseten ur väskan, tar fram ipoden och trycker på den absoluta bästa låten du vet. Deras ljuva stämma fyller dina öron och nu är du i din värld. Du är inte i klassrummet med matteprovet. Du blir lugn, allt blir så lugnt.
När du kommer tillbaka till verkligheten kan du ta nya tag och ta itu med matten. Denna gång går det galant. Vad kan det bero på?


I'm starting with the man in the mirror



Vad då den nya Michael Jackson?
Jag förstår inte vad folk menar när människor på TV påstår att det finns en svensk Michael Jackson?
Det finns en Michael. The one and only, och det kommer aldrig att finnas någon som kan ens knappa in på honom.
Medan ni försöker att hitta någon kan ni ju samtidigt passa på att ta era vingar och flyga en sväng till månen, andas under vatten eller vad ni nu vill hitta på.


Let's try something new

jag arbetar på en ny design, vi får se vilken det slutar med :)


on the first page of our story

 


julkalender 6 december

det är en termometer som sticker ut ur munnen där.

Det ska föreställa mig. Ja mitt hår ser alltid lika rakt ut när jag är sjuk, det är naturligt stelt, som dom säger i "Hairspray" och vaddå då? Mina ben äääär så långa....for real! Nej, egentligen har jag inte så långa, och jag har inte feber heller, men min hals spökar fortfarande, visserligen så har det nästan gått över nu så imorgon ska jag tillbaka till skolan, det är nog bäst, jag har min allra sista dramaträning innan uppvisningen på torsdag.

Jag har plugg,plugg, hemskt mycket plugg, hälften är klart. Typ.

Eftersom jag inte har så mycket annat att skriva så kan jag ju berätta vad jag gör just nu...
Simpsons går på TV:n bakom mig, det var bättre förr kan man ju tycka... och det är ju det jag gör med.
Musiken spelas också- ja jag har på både datorn, musiken och TV:n nu. Bara för att musiken spelas på datorn, och när det kommer något intressant på TV:n kan jag ju inte missa det och då är det bara så enkelt som att stänga av musiken.
Nu vet jag vad ni tänker:
Hur kan en tjej på femton år ha en så överintelligent hjärna och ändå vara så ödmjuk, snäll och underbar?
Jo, det är nämligen såhär att det finns människor som jag, inte många, ungefär 1 på miljonen, och nu råkar det vara så att min mamma är mamma till en av dom. Men grejen är att dessa överintelligenta människor, som mig själv, är inte så stora fans av matte.
Så, i teorin är vi väldigt smarta, och i praktiken med, förutom när det kommer till matte. Då vill vi inte vara med längre. Japp, så är det.

Snygga är vi med. Men det kanske ni visste redan? ;)


Julkalender 5december


En stark början, en stark forsättning och en stark låt.

Varje gång jag hör denna vackra låt tänker jag på dessa Rädda Barnen reklamerna, som gick för ett tag sedan.
Dom fastande då och jag har länge letat efter denna låten, när jag nu tillslut hittade den blev jag överlycklig.

Oftast när jag tänker på våld, trakasserier och människor som medvetet sårar någon så förstår jag inte riktigt.
Hur kan man göra något sånt, ser man inte att man skadar personen i fråga? Känner man inte det lilla odjuret som biter sig tag i magen precis när man ser uttrycket på människan som man nu lyckats göra illa? Monstret sitter kvar, envist och målmedvetet. Den vet precis vad den gör där.
Så känner jag iallafall om jag råkar göra något som jag sedan ångrar. Det svarta djuret biter sig fast, släpper inte fören jag vet att jag har ställt allt till rätta igen, jag kan gå och grunna på det i flera dagar.
"varför sa jag så" " varför gjorde jag det"

Men jag gör det inte medvetet, inte med vilja.
De människor som tar ett hårt grepp om någons axlar, ler hånfullt och trycker ner människan på marken, de människor som följer en med blicken och tittar nedifrån och upp, de människor som viskar och sedan skrattar samtidigt som ena ögat är fastklistrat på en liten stackars person som står i ett hörne och önskar att marken kunde öppna sig och han kunde hoppa ner i hålet, aldrig se tillbaka och försvinna. Det läget har alla varit i, när man vill försvinna. De människor som sprider ut ett rykte om att du har varit otrogen med din bästa kompis kille.
Dina såkallade vänner som står och tittar på när du blir utsatt för något. Dessa männsikor kan inte ha så mycket samvete kvar. Odjuret har bitit sig fast en gång i tiden, men har inte orkat hålla sig kvar.

det blev ett liknande inlägg denna gången, men idag känner jag mig lite...så här...

.



Tänk att du vaknar på morgonen och din mage gör ont. Tänk att du vaknar på morgonen och huvudet bultar, det vill säga, om du nu har sovit överhuvudtaget. Tänk att du öppnar ögonen och sedan genast vill stänga dom.
Du vill inte resa dig upp utan du vill ligga kvar i sängen, glömma de andra ungdomarna, eller jobbarkompisar, klasskamraterna. Du vill glömma dom som skadar dig. Men det är omöjligt, och det vet du, så du reser dig upp, kastar av dig täcket, samlar så mycket energi som det bara går innan du går ut genom dörren och förbereder dig på att möta det värsta. Ord.Slag.Rykten.Blickar. Människor som helt plötsligt tystnar när du går förbi dom i korridoren och när du har passerat börjar viska, fnissa, knuffa på varandra och pekar. Dom slukar dig med blicken, tuggar och spottar ut dig igen. Skadad, ledsen och förstörd.
I klassrummet får du stå ut med papperstussar som du blir träffad med. Kanske ord står på dom, hemska, taskiga, elaka ord. Du vågar inte säga ett ord inför klassen, inte titta på någon, inte prata med någon. Blicken är fast i skrivhäftet eller fönstret. Där ute, där det kanske finns någon som kan accepetera dig, gillar dig och faktiskt ser dig.

Klockan ringer och det är dags för den dagliga rasten, det vill säga, den värsta tiden på dagen. Du kollar snabbt ut genom fönstret, suckar. Det mulet och regnar ute. Alla barnen börjar smälla med sina stolar, springer ut genom dörren, trillar, skrattar och skojar med varandra. I kapprummet drar de på sig regnkläder, mössa, vantar och stövlar, snabbt går de, dom vill ju vara ute och leka, umgås och bara vara en stund innan de ska in i klassrummet igen och försöka lyssna på den envisa läraren.
Långsamt går du efter, ensam och gör samma saker som dom gjorde, fast det är ingen som gör det med dig.
Väl ute ser du dig om, ingen i sikte. Med snabba steg börjar du gå mot lekstugan, där inne kan man faktiskt klara sig,  om ingen ser dig gå in där då. Isåfall kan det tvärtom vara farligt. Halvvägs framme och du börjar pusta ut, du har hunnit ifrån dom.
Helt plötsligt stannar du upp, du hörde en röst? Tre, fyra...nej du klarade dig inte. Inte lönt att försöka ta sig till stugan nu, det är försent ändå. Utan du vänder dig om, ser ett gäng ungdomar med fula leénden gå emot dig i en halvcirkel och skrattar, kastar ur sig hemska, osanna ord om dig. Du vet vad som väntar, så du drar ett djupt andetag, spänner kroppen och blundar. Here we go again.





julkalender 4 december


här är mina favorit 6&4åringar in the whole world.

Bilden är tagen i det varma och goa falkenberg i somras. Jag var där tillsammans med min syster, hennes sambo och deras två barn. Ja, det är dom på bilden, haha.

När jag tittar på dessa bilder så börjar jag gensat längta tillbaka. Iallafall längtar jag tills snön har försvunnit. Det är kallt ute, för er som inte har snappat upp detta. Fruktansvärt kallt as the matter of fact.

Det är som en vägg med kall luft som slår emot en när man öppnar dörren för att gå ut. Kan ju bero på att det är just en vägg med kall luft med. Näsan fryser, öronen fryser, jag fryser rumpetussen av mig och den är ju annars rätt bra att ha kvar nu förtiden. Stackars Harry fryser med, snö mellan tassarna och allt är bedrövligt jobbigt. Framför allt när matte får ett spratt och börjar kasta snöbollar på den försvarslösa hunden.

När Tindra, den äldsta av flickorna var kanske två- tre år eller något så gick jag med henne till en pulkabacke. Tyvärr hade vi inte så mycket att åka på, så vi släpade med oss en gekås påse, fyllde den med snö och placerade oss på den, började hasa oss närmare kanten, tog ett djupt andetag, blundade och lutade oss framåt. Då åkte vi av, i ca 5 sekunder. "Åh, tänkte jag... wow." Adrenalinet pumpar.... Hos Tindra. Hon skrattade, och började röra sig uppåt igen. Genast började jag också skratta och drog med mig den halvtunga gula kassen och kämpade mig mot toppen.
Vi åkte några gånger till och hon skrattade lika mycket varje gång, även om det inte var någon särskilt lång backe. Nästa gång lovade jag henne att ha med en pulka, och det hade vi. Då åkte vi kanske tillomed i 8 sekunder, och det var ÄNNU bättre.
När vi kom hem igen var vi blöta, snöfyllda, rödflammiga i ansiktet och väldigt,väldigt glada.

Detta är ett minne som sitter kvar. Klart och tydligt.


ska aldrig mer åka tåg

nej, det kan jag lova. Såg unstoppable på bio med Rebecca idag. Aldrig. mer.åka.tåg.
Nej.
Och med tanke på att det bland annat hade tagit stöd från en sann berättelse gör ju inte saken så mycket bättre, scary. Men själva filmen var nagelbitande. Jo faktiskt, när jag kom ut därifrån var mina korta naglar ännu kortare än när vi gick in. Som ni då förstår var den väldigt spännande. Något att rekommendera faktiskt.

Imorgon blire partaj så det blir inte mycket skrivande tyvärr, men jag ska försöka klämma in ett inlägg innan jag ska iväg och vinna alla julklappar som väntar på mig. Vi ska ha den årliga julleken, något som vi alla ser fram emot, indeed. OCH JAG SKA VINNA. MOHAHAHAH!....HA!

Det var ett skämt, jag vinner aldrig något. Om ni frågar familj och vänner vem som är otursfåglen i deras närhet, vem tror ni dom svarar då? Ja, ni gissade rätt. My Elisabeth Magnusson also known as : My the klumpeduns, My den otursamma flickan eller tjejen som ramlar hela tiden.


julkalender 3 december


"Lucka tre" om man nu ska kalla det så, eller bild tre. Ja....

men iallafall, här är jag och en klasskompis som jobbar på någon so redovisning skulle jag chansa på, det brukar se ut såhär då, och med tanke på att jag hade långt hår, så innebär det enligt mina snabba och helt rätta beräkningar att detta är som igår, ibörjan av nian.

Forografen är the one and only madelen andersson aka m. skulle jag chansa på iallafall

Som jag skrev innan, det är ungefär såhär det ser ut när vi i klassen slår ihop våra skrynkliga hjärnor , vi tittar åt olika håll och jobbar med olika saker som vi sedan sätter ihop till något som vi vill påstå är en otrolig redovisning som vi sedan blir (tvingade) frågade om vi kan hålla inför klassen.
Så snälla som vi såklart är så ställer vi upp. Inget mer med det liksom. Nae.

Jag kommer ihåg en gång då vi arbetade enskilt och jag la ner mitt hjärta, min hjärna, min själ ( som jag senare sålde till djävulen för att få lite hjälp- skämt åsido) och mina fingrar blödde tack vare denna kraftfulla powerpoint jag skulle hålla inför klassen. Jag övade, jag sökte efter fakta och tyckte att det var rätt intressant. Jag ställde mig framför alla mina klasskompisar som hotade med att de skulle ta tiden på hur lång tid jag tog på mig.
"yippie" tänkte jag då " ingen press alls"

Jag harklade mig, rätade på ryggen tog ännu ett andetag, kollade läget hos läraren och började. Det första ordet som kom ur munnen var :
"Ehum"
Great My, way to go!! Jag började om och fick faktiskt ut de rätta orden denna gången. Jag blev nöjd, även om några fler "Ehum" hade smygit sig in mellan menigarna och de grammatiskt rätta och noga valda orden.
Efteråt fick vi reda på betygen, jag var säker på att jag hade nått det mål som jag ville ha så jag sätt där i soffan och log, riktigt sken." Du får G på denna uppgift My."
Hopp, genast sjönk jag ihop och surade. "DUMMA MY! DET VAR DET DÄR FÖRBANNADE "Ehum"- et som förstörde allt. DUMMA MY!" tänkte jag då och skyllde allt på det första ordet. Det var ju inte jag som hade gjort fel, bara att jag råkade säga fel ord. Dumma My.

Kan påpeka att allt detta hände i slutet av sjuan eller i början av åttan, men det sitter än. Dumma My.


julkalender

 

kan vara kul kanske?

anyway, såhär kommer det att gå till. Varje dag ( förutom igår då missade jag) så kommer jag ladda upp en bild, video eller låt och berätta något om den, minnen, historier eller åsikter, kul eller hur?
Ehum ja, ska ni svara. Bra.
Jag gjorde ingen igår, men jag börjar idag med denna fina bilden som ni ser över.

Det är jag och Fannybanny, aka korven aka f in the mfm. Tror den var tagen i början av skolår nio, alltså inte allt för längesedan då, på en skoldag då vi tänkte liva upp stämmingen med våra äkta leénden som ni ser, lyckades vi?
Såklaaart, det gör vi alltid. Madde är också en del av den gruppen som jag nämnde tidigare. Hon är m-et, dock vet jag inte vilket m, för jag är också ett m. Vill vill gärna tro att jag är det första m-et men vem vet, hon kanske tror att hon är det? Får ta upp detta.

MFM skapades för, ja vet inte om det var i åttan? Skulle chansa på det starkt. Det är våran "grupp" jag vet inte varför vi gjorde den, en kul grej skulle jag tro. På muckdagen har vi ( när jag säger vi menar jag inte mig själv, jag bara hänger med, det är jag...my the medhängaren.) bestämt att vi ska vara.... DRUMDRUMDRUMDRUM.....BAMBAMBAMBAM....... det säger jag inte, för då blire inge kul förstår ni ;)


-var är fjant?


- här mamma!

Världens härligaste troll!
Mor min har handlat hem " Trolltyg i tomteskogen". Ett måste för alla er som är som jag, gillar tecknat då.

Handlar om att små söta tomtar ska gifta sig, och trollen får nys om detta. Då bestämmer dom sig för att sabba allt, och kidnappar bruden! ;o

En väldigt spännande, nagelbitande film. Dock inget för er som ogillar våld. Det händer att trollen är lite våldsamma ibland mot dessa harmlösa tomtar. Elaka mot varandra är dom också, inget fredagsmys där inte...

Favorit scenerna är ju när morsan (rätt ofta) ropar på hennes yngste son. Med häxrösten skriker hon :
VAR ÄR FJANT!?
genast kommer den lilla springande och svarar : HÄR MAMMA!
Jag skrattar lika mycket varje gång.
En annan komisk scen är när morsan ska göra sig vacker så hon står och posar framför en sprucken spegel och kammar sitt svarta sträva hår med fiskben, sedan som pricken över i:et så sätter hon upp en rosett i håret, med hjälp av en orm. " mmmmmmm nu är jag vaaacker"


Nu sitter jag här och längtar tills klockan ska slå 4 så att jag ännu en gång kan trycka ner en ibumetin, för den som jag tog i morse...tjaa, den ville inte hjälpa mig helt, så jag har fortfarande ont i halsen...
men igår när jag satt och åt chokladpudding ( jag skyller på att jag är sjuk annars skulle jag aldrig ätit det på vardagar...never...ever...ev...naej...) Iallafall, när jag åt den igår var det som om mannen ( eller kvinnan?) som älskar mig där uppe hade gett mig ett botemedel. Jag skulle kunna äta hundramiljonersbiljaders såndana nu. De var heaven on earth i en burk.

THANK YOU GOD! I LOVE YOU! - grejen är att jag inte är kristen, men ibland tror man ;)





RSS 2.0