It's a "My" moment


Här är jag i somras då jag blev - nästan- tvingad att skjuta pil. Resultatet blev skrattretande. Ja, jag sög. Kort sagt.
Som ni ser på bilden här så är jag djupt koncentrerad med pilen och bågen i högsta hugg och den vanliga bita-på-läppen-Posén. Spänningen är oliiiiidlig. Kommer hon att klara det? Hon kommer att klara det!


Inte då.

Jag har då tagit mig tiden att måla upp några väldigt självklara pilar, alla ser hur det blev. Pilen skulle ungefär 10 meter bort så den kunde träffa en tavla.
Ja... ni ser ju själva vart den hamnade. Killen som står bredvid mig ser ut att tänka:" Åh herregud, ta den här bruden bort härifrån".
Vem vet, inte omöjligt att han gjorde det. Däremot kan jag glädjas åt och ta det som tröst att alla fick ett gott skratt, mig inkluderad.

Detta är då ett typsikt My-ögonblick som ni nu har bevittnat. Saker i denna stilen händer mig hela tiden, 24/7 alla dagar om året. Det är ju tur att man....kan....äh, det var inget.


en bild säger mer än tusen ord


11 sanningar om
MyelisabethMagnusson


-Är helt besatt av gamla saker, och då menar jag foton och saker som tillhört min mormor, morfar och deras familjer.

- Spelade fotboll i...7 år. Hatar det nu och är bollrädd.

- Blir hög av musik

- Är nykterist och vegetarian

- Klippte av mitt hår när jag var liten bara för att jag inte fick ut en tova ur håret.

- Är en plugghäst

- Förstår inte det roliga i Idol och let's dance ELLER handboll

- Tål inte ens att tänka på blod, nålar eller inälvor....

- Är iiiingen morgon människa, det ska gudarna veta!

- Sover oroligt. Jag menar då att jag kastar runt mig så mycket och slår i saker hela tiden. Häromdagen tillexempel slog jag i huvudet i nattduksbordet så jag hade svullen läpp i några dagar.

- Kan titta på samma film om och om och om och om och om och om och om....igen


att vara någon annan


Vad då fina kläder? Jag är ju ursnygg, om jag får säga det själv. Och det gör jag förmodligen också.

Detta är då Madelen som spelar Eva min fåfänga granne som är liiiite snobbig. Min hund, den gråa, har precis kissat på hennes ben. Så där står jag och försöker att förklara bort allt.

Detta var min andra föreställning. En gjorde jag när jag  var liten och bodde hos pappa i en vecka på hans sommarställe. Då spelade vi samma pjäs, lite roligt. Jag var visserligen en annan roll, jag var Kajsas lillasyster.
Då var jag åtta år och jag var super nervös att gå upp på scenen. Jag spelade också hund, den gråa som ni ser där. Lika nervös var jag när jag skulle upp på scenen och spela inför skolan och allmänheten för någon månad sen. Pirret i magen var både obehagligt och en härlig känsla.



ett steg före


Visst är det härligt när man är i det läget då man kan bjuda på sig själv? När man sitter där med mobilen och undrar hur man ska ta kortet. Självutlösaren vill inte fungera och jag brukar inte ta kort på mig själv så jag kände mig bara dum. Men så är det när man har tråkigt.

Som ni förhoppningsvis ser är det en fysikbok jag håller i. Ingen favorit kan man säga, men det är ett måste.
Sen ser ni säkert det fina såret jag har ringat in med. En lite rolig historia, jag spelade HANDBOLL- HAHA!
Jo men jag vet, My som älskar bollsporter spelade handboll i skolan, och som tack för att jag försökte ta bollen från en myyyyycket längre anfallare så fick jag sår på handen och det gjorde fruktansvärt ont. Ja, så ont att jag övervägde att gå av planen och överlåta den spännande matchen åt mina kära klasskamrater. Så ont att jag sprang till min idrottslärare och bad om plåster. Men jag bet ihop. Med plåstret på handen såg jag ut som en tuffing tyckte jag och sprang ut på planen igen. Jag gjorde ingen skillnad visserligen, men ändå.

Eftersom jag inte har något vettigt att skriva just nu så går jag ut med Harry istället, känns mer betydelsefullt...liksom.

Untamed Heart


~I wasn't finish

please stand up



Lita på ditt hjärta om havet tänds på och lev efter kärleken så ska stjärnorna gå baklänges
-
E.E Cummings


När du blundar tittar jag


"Ditt liv är ett hål. En dag kommer du inse hur tomt och mörkt det är utan mig." Hon kastade en blick bortåt och drog ett bloss på ciggaretten som hon tiggt av en stackars liten gymnasieelev. Hon försökte med en annan taktik.
Tystnaden tog nästan kol på de båda personerna som står ute i kylan. Tittar på allt annat än varandra.
"Du kommer att ångra detta" Hon försökte igen, han kan inte ignorera henne på detta viset.
Mer tystnad. Han höll i en svart resväska, handen hade ett krampaktigt tag om handtaget.
" Du vet att jag måste" Han tittade desperat på klockan, väntade, visste att när som helst förändras det. Allt. Inget. Han. Hon.
Den bekanta klumpen som innan satt i magen hade smygit sig upp till hennes hals och nu kämpade hon starkt mot de salta tårarna.
Samtidigt såg hon hur bussens ljus kom runt hörnet och kom närmare obarmhärtigt. Nu är den hr. Framtiden. Det visste han.
Ingen av dem fick fram ord när bussen stannade bredvid dem. En snabb kram fick hon av honom och han steg på bussen, utan att ha sett henne i ögonen, inte under hela kvällen. Om han gjorde det så visste han att det var omöjligt att hoppa på bussen.
Chauffören hälsade glatt, omedveten om att de två kära ungdomarna aldrig kommer att se varandra igen. Han visste inget om dem. Ville bara köra sin runda och åka hem till familjen.

Han satte sig på den sidan där han inte såg henne. Det var bara plågsamt, hennes uttryck, hennes glansiga ögon som bedjade honom om att inte lämna henne.

Hon var ensam. Bussen började rulla och rundade hörmet och försvann. Det var nu hon och mörkret.







peace and quiet


Iskall luft tvingas ner i halsen, känns i lungorna nästan brutalt. Även om frisk luft är den bästa så kan du inte låta bli att förbanna tempraturen, med varenda cell i kroppen. Snön knastrar under dina skor, till din stora besvikelse la du märke till att converse inte är det allra bästa valet nu när det är minusgrader. Du känner inte tårna, och det är nog inte ett bra tecken.
Snöflingorna som faller ner från den gråa himlen dansar runt i luften. Lätta vita flingor som tillslut når marken.
Lite längre bort ser du den övergivna lekparken, ingen är där längre, inte nu på vintern iallafall.
Gungorna rör sig, det ser ut som om någon sitter på den och gungar.
Du tänker tillbaka till sommaren, ser barn som springer, leker kull och kurragömma.
Små flickor som sitter i sandlådan och bygger på sina slott medans killarna gör vägar och tunnlar som bilarna ska köra runt på. De mindre barnen är placerade på en filt och iakttar nyfiket på de större barnen som lätt rör sig runt på gården, skrattar och leker. Inga fördomar eller konflikter. Alla leker med alla och tycker att det är kul.

Du dras tillbaka till verkligheten och inser att det är ett bra tag till det kommer se ut så där igen.
En bris omfamnar dig och gör så att du drar halsduken hårdare om halsen och trycker ner mössan så att ögonen knappt syns.

Kan ni förstå att jag längtar till sommaren?

oh no you didn't!

En tjejgrupp står i hörnet av rummet. De skrattar, knuffar på varandra, leker och har allmänt kul. Skolan har bara pågått i någon timma, men du längtade hem redan när du slog upp ögonen i morse. Ville inte resa dig ur sängen. Tänkte att det nästan är lika bra att du ligger kvar i värmen. Men när mamma insisterade starkt på att du skulle gå upp var du tvungen att kliva upp från säkerheten. Frukosten gick inte ner och lillebrosan som satt mittemot slängde ut en sydig kommentar om ditt hår. Du beslutar att denna morgonen har du råd med att vara barnslig så du räckte ut tungan och gav honom en box på armen, hårdare än vad du trodde.
Tyvärr la mamma märke till bråket och beodrade dig att gå till skolan.

Vem säger att söta tjejer alltid är populära? I mellanstadiet fick du många komplimanger om ditt utseénde, det var ju fint, sött, unikt. Du trodde på det också. Men sedan blev alla för coola för att säga snälla saker. Folk blev självupptagna och fixerade av sitt egna utseénde.
Gamla vänner blev nu nya människor och tillhörde en ny umgängeskrets. Inte din. Du passade tydligen inte in.

Tjejerna i gruppen skrattar fortfarande åt något roligt som en av dom hade sagt. De säger inget spydigt åt dig, de blänger inte eller viskar. Faktum är att de inte ägnar dig en blick överhuvudtaget. De bara tystnar och ser menade på varandra. Med snabba steg förbi dom skyndar du sig ut i kylan. Ett gäng klasskompisar kommer gående mot dig, men du vet att de inte kommer säga något, inte heja eller nicka. Ingen kram eller hand på axel.
Flickan som går förbi dom är som luft. 

Många konstnärer, artister eller politiker blev mobbade i skolan. De var annorlunda, så folket runt omkring dom bestämde sig för att göra något åt det. Fysisk, psykiskt våld, you name it. 
Kommentarer om att de var fula, tjocka, homosexuella, emos, konstiga, kastades, mot dom. Se vad de blev nu. En förändring i världen. Mobbarna som trakasserade dom säger nu istället : Ahmen Tjenare, jo jag kände henne, vi dejtade/ bodde grannar/ bästa polare du vet?
Man kan ju hoppas då att du blir likadan. Att du också har ett syfte, att du kan förändra världen, bli världskänd. Någon man ser upp till, en förebild.
Men du blir ju inte mobbad. Du får inga slag. Du får inga ord mot dig. Du kan tillomed få ett hej, då och då.
Fast ändå, du har inga vänner. Killar tittar inte på dig som de gör med snyggingen i bänken bredvid och de säger absolut inget till dig i onödan.

Du skulle ge allt, för att bli som de andra.


jag blir så arg...



...när blogg.se inte vill fungera. Två dagar har det tagit mig att logga in. Ord som man helst inte ska säga högt har krossat mina tankar och datorn har varit nära att flyga ut genom fönstret. Lite frustrerande, jo.

Det har hänt rätt mycket dessa dagar, jag och en kompis har -snart- bokat en språkresa till London. Yes you heard me, dream come true. Jag ska till London i tre veckor i sommar. Underbart är bara förnamnet.

En annan grej som jag har planerat ett tag nu, fick bekräftelse att det faktiskt var möjligt att genomföra.

Imorgon, yes, I'm working on it, kommer ett inlägg som ni inte vill missa.

Nu...fokus på biologin.

About me.



Jag har ju aldrig skrivit om mig själv, jag vet att många vet vem jag är redan, men det finns ju dom som går i blindo. Well, låt mig upplysa er.

My Elisabeth Magnusson aka skolans cooling är mitt fullständiga namn, men mina vänner kallar mig My. I april firar jag min 16:e födelsedag och ser fram emot att kunna ta över vägarna med våran lilla söta bil. Bor en bit utanför Borås nära mina systrar och deras familjer. Tillsammans med mig lever min mamma och två katter, en heter Abbe och är... nja, låt oss kalla honom överviktig. Sedan har vi den egocentriska Agaton som tror han äger världen.
Som de flesta troligen har räknat ut så heter min hund Harry, ja han är döpt efter han gubben i jönssonligan.

Jag går i klass 9E, trivs i skolan och är glad att ha mina vänner så nära mig. Brukar ofta spendera mina eftermiddagar och kvällar åt att sitta med nosen i läxböckerna, men jobbar på att planera lite bättre så jag kan göra lite annat med.
På Torsdagar dansar jag streetdance, något som jag verkligen älskar och Tisdagarna är det drama som gäller.

Jag skulle aldrig överleva utan musik. När den spelas i mina öron är jag lugn och sansad. Trygg, hemma och glad. I högtalarna hörs väldigt olika musikstilar då jag har en väääldigt blandad smak, allt från klassiskt till hårdrock. Idolen är Michael Jackson, och han är den absolut bästa. Även om det händer att folk försöker så kommer ingen i närheten av hans talang. Han är perfektion. Punkt.
Ipoden följer med mig vart jag än går och jag har en ful vana att när hunden behöver gå ut så måste jag ha någon sorts musik med mig, annars går jag inte ut. Harry får vänta tills jag har skaffat fram något användbart.
På lite mer än ett halvår har jag sprängt ungefär 8 headset. Känns bra. Ni kan gissa vilken volym jag har på då.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara min personlighet, jag menar, det uppfattas olika av olika människor.
Däremot har jag aldrig hört att jag är blyg. För det är så enkelt att jag är inte det. Tycker att det är kul att träffa nya människor och gillar att...prata. Jag oroar mig ofta, av ingen anledning alls, kan vara att jag inte pluggat nog till ett läxförhör eller prov till att jag känner att jag inte har pratat tillräckligt med en viss person i skolan, hemma eller någon annanstans. 
Något som jag fastande för är när min mamma kallade mig ensamvarg för ett tag sedan. Jag gillar att vara runt människor, men jag äääälskar att dra mig undan. Mörklägga mitt rum och bara vila ögonen.
En person sa att jag ser för mycket på dagen, tar in allt som jag ser och behöver sedan på kvällen ha det mörkt och vila ögonen.

Jag är intresserad av världen. Religoner, länder och folket. Drömresemålen är London och Indien. London för att jag.. tja jag vet inte, jag gillar det bara, älskar de engelska språket, kan bero på det.  Jag skulle inte tacka nej till en biljett som går till Indien för att jag, för det första, haft en redovisning om det i sjuan och jag fastnade genast för detta land, deras sätt att leva och deras syn på världen. I skrivande stund är en språkresa till England inplanerad, håller tummarna att det blir av. Hoppas allt jag kan, ber, vädjar och allt vad det nu kan kallas.

Hur ser My på framtiden?

Ljus. Ett jobb med människor. De senaste dagarna har jag tänkt: Kurator.
Där ser man.

20:14



jag har tillomed så dålig fantasi så jag skriver klockslaget som rubrik.

Bilden är tagen i Falkenberg. Jag var där med min syster och hennes familj i augusti.
När jag tänker på det så blir jag lite sur, jag menar det är långt kvar innan man kan ligga på en filt i trädgården med en stor kudde, böcker, musik och bara ta det lugnt. Ligga i skuggan och njuta, inte beskymmra sig om läxor, prov, krav eller något.
Det skönaste på sommaren är när man ligger där, musik i öronen på högsta volym så man inte hör något alls omkring sig. Min ligger och stirrar upp mot den heltäckande blåa färgen med några enstacka moln som finns ovanför mig. Man känner lugnet som sprider sig i kroppens alla celler. Man kan inte med att blunda, det är så skönt att kunna drömma sig bort. Gräset leker lätt mot ens fötter, musiken fortsätter att klinga i öronen. Ibland ser man en humla eller någon annan flygande varelse surra förbi, en väldig kontrast mot den ljusa himlen. Man hör den inte däremot.
Drar in luften i lungorna och känner att man verkligen trivs.
Även om man inte vill, börjar ögonlocken stängas, för att strax efteråt flyga upp igen. Detta upprepar sig och tillslut är man nästan borta i drömmarnas land.
Ja men guess what?

Då hör man långt bort i fjärran att det är något som kallar på en. Tar ut en hörlur ur örat och hör att mamma har öppnat fönstret och ropar nu på mig att komma in, eller att det är telefon till mig, hunden ska ut eller kanske är det matdags.

Ja, jag saknar sommaren. Bara det inte blir 35 grader varmt i skuggan, inte kul. Tycker jag. Inte alls.

17 Januari


Filmstar by Suede. Lyssna på den.

Jag var hos frisören idag och hon tog upp frågan som jag visste skulle komma. Alla frågar den. Det är den tiden nu då alla borde vara säkra på vad dom vill välja. Aaaaaalla förutom My då. 

" Har du tänkt på någon gymnasielinje då?" Jo. Det har jag ju. För mycket kanske. 
Jag vet exakt vilka jag ska utesluta, men dom som är kvar då? Vet inte riktigt vart jag står, vill jag bli någon som skriver böcker,tidningsspalter springer ute som en journalist eller översätter? Vill jag bli kurator, psykolog?
Grejen är att jag inte vet, och då är det inte så lätt att välja sin framtid.
Just nu i skrivande stund fokuserar jag på proven som är tätt ihop packade denna veckan.

Ooooooch den skrämmande tanken på att en av mina kära kompisar ska ha cheerleadning med oss imorgon på idrotten.
Jag ska tänka på att le, sen får resten komma efteråt. Däremot skulle jag gärna vilja se genom min idrottslärares ögon under den timman och se hur vi i 9E försöker gå ner i splitt, spagat och allt det där som dom viga människorna gör.

Nä, nu ger jag upp. Apan på biologiboken kollar konstigt på mig, av vilken anledning är jag helt ovetande om.


jag orkar inte...


är dom inte söta? Jag laddade upp denna för att....ja, jag vet faktiskt...inte.

Jag är trött. Suprise! Jag tittar på klockan vad 5:e minut och förundras att klockan bara har gått fem minuter. Historia boken var uppslagen för fem minuter sedan. Det gick inte så bra för den, lyckades inte fånga mitt intresse länge. Mina ögon ville gärna stängas igen istället för att läsa raderna som är så välprintade i boken.
Nepp, istället för det så sitter jag och väntar på att "Solsidan" ska börja. Det är jag, och hela Sverige verkar det som, som väntar på detta.
Sen vill jag bara fortsätta kolla på One tree hill, men jag vill spara lite avsnitt med. Plus att tre prov på en vecka är ingen höjdare, plugga- one tree hill. Plugga- one tree hill, vilket är bäst....Hmm.... plugga-one tree hill!

Åh, mina tonårsproblem, hormonerna slår till. Haha.
Nu går jag och klagar någon annanstans.

Om slakthus hade glasväggar

Detta är just varför jag är vegetarian, hemskt. Innan ni kollar ska jag varna er som är lite känsliga, det är rätt starka bilder då djuren misshandlas brutalt.

I am


vem har sagt att tomten inte finns? lägg märke till gummistövlarna som jag har på mig. Vackert, inte sant?

Idag vaknade jag tidigare än vad jag planerade, då jag vände mig i sängen så hastigt så jag slog i huvudet i nattduksbordet. Jag blev arg, Harry blev glad och utförde sin dagliga ritual av " MATTE ÄR VAKEN, WOHO! GÅ UPP MATTE, YEEEEEEEEEEEEEEEY" , på sitt fåinga sätt. Jag svär att om han skulle vara människa skulle han vara en sådan som gick runt och log heeeela tiden. Aldrig var arg. Livet är en lek, du vet.
Kul för honom isåfall.

Jag väntar på att min mamma ska fly lägenheten snart så jag får lite My-egen-tid.

Sen skulle jag vilja avsluta detta roliga inlägg med att lägga en förbannelse över denna förbannade snön, som envisas med att aldrig sluta falla ner från den gråa himlen.


Beauty in the world



Statusen i skolan, som jag smärtsamt är medveten om, är beroende på hur snygg man är, hur många vänner man har och om varje klädesplagg man bär på kroppen kostar över 500 kr.
När jag går runt med mina vänner i skolan blir man ledsen. Man ser tydligt vilka som håller sig undan och vilka som äger stället. Dom enda människorna de viker undan för är lärarna. Eller nej, inte alltid.
I min skola är det ovanligt lite mobbing, trakasserier och våld, men såklart försikommer det. Skulle vara konstigt annars. Men jag är glad att det inte händer mycket i skolan. Missförstå mig inte, två gånger har någon försökt bränna ner skolan medan vi var inne i den och det har varit slagsmål i matsalen. Men detta händer inte ofta, som tur är. När det väl slår till i våran skola slår dom på stort. Jag menar, se meningen över.

Är utseéndet verkligen så viktigt? Visst, om man är intresserad såklart, men vi som inte bryr oss riktigt såååå mycket om kläder, smink och den allra senaste klockan som kostar 2300 spänn.
Jag gillar att kunna gå till skolan i mjukisbyxor, osminkad med håret uppsatt i en tofs som är placerad mitt på huvudet i en ruffsig bulle. Mina naglar är nedbitna, såklart har jag inte den perfekta hyn och jag har FAKTISKT påsar under ögonen när jag inte sovit nog- tro mig det är oftare än vad ni tror. Bryr jag mig? Nope.
Ingen i skolan gör det direkt heller. Inte så att de visar det iallafall.

Folk ser på en människa och blir attraherad av utseéndet. Det är utsidan som ger insidan en chans.
Tyvärr finns det personer med det allra vackraste ansiktet, men insidan är motsatsen.
Det finns personer som inte har den allra perfektaste looken, men har den finaste insidan man kan föreställa sig.

Detta med status är svårt. Även om alla säger att det kommer att lösa sig, alla "försöker" att fixa det så kommer det alltid vara såhär. Vi har aldrig haft någon chans.

Go home

En bild som lockar mig, verkligen. Yes.

Nu är det fredag, nu är det helg och jag har bara ett prov att plugga till.
Nej, stryck det sista, tre menar jag. Jag biter ihop, som alltid och ska försöka att komma igenom böckerna med ett glatt humör. Jag får ge det ett försök.

I helgen ska det bloggas flitigt. Jag har ny musik och imorgon är det FF, då mamma ska iväg till min syster för en handbollskväll som jag gärna står över. Musiken används nu och jag har gömmt skolböckerna i min skolväska, där får de ligga tills söndag då jag drar igång pluggandet.

Jag skriver mer ikväll, titta in då.

 


.

som ni märker är bloggen väldigt utsatt just nu, det har inte blivit mycket skriveri här i och det beror på att allt kommer samtidigt. Denna veckan har varit full med läxor, och det blir det nästa vecka med. Dags att börja plugga till de nationella proven, tänka på gymnasieval och höja sina betyg. Därför skriver inte jag så mycket just nu.

Jag tänkte göra mina läxor nu, och ha helgen fri, något som sket sig i slutändan då jag har biologi prov på måndag. Men på heder och samvete kommer bloggen helt klart bli uppdaterad.

Förlåt för dessa tråkiga inlägg.
Hörs i helgen.


Sorry...

men idag kommer inget vettigt heller, jag sitter med näsan i läxböckerna.

Men jag skriver på ett inlägg som kommer att läggas ut imorgon, titta in då.

No it's not a secret


Jag har varit en dålig bloggare, jag vet det. Har inte lyckats vända på dygnet riktigt än, så jag är lite trött.
Som ni säkert vet, så började skolan igår, och vad jag inte förstår är hur man kan vara skoltrött redan efter en dag. God works in mysterious ways sometimes.

Klockan är sex, och jag vet inte riktigt, men jag borde plugga, sista chansen nästa fredag att få ett bra slutbetyg i fysik, det vill jag inte missa, ge mig styrka. Biologi på måndag, matte tävling som pågår, ett biologiprov till som är inplanerat, engelska uppsats, engelska redovisning och en engelsk bok som ska vara utläst. Allt detta på bara 2 dagar? Hur är det möjligt? Sen taggar vi inför nationella prov med, det ser jag fram emot, verkligen.
Vad då ironi? Nej, aldrig, inte jag. Never.


Black jesus

Kommer inte bli något skriveri på några dagar av den simpla anledingen att jag ska åka till pappa imorgon förmiddag och stanna tills söndag.
Så, som ni kanske förstår, Söndag är den dagen då jag förmodligen kommer att lägga in nästa inlägg.

Ta hand om varandra.


Magiskt, men tragiskt


Tre fina flickor på lucia, eller hur?

Envisa My envisades med att envist sitta kvar och titta på TV igår när hon borde ha gått och lagt sig i sängen.
Så den envisa My är trött nu, just eftersom hon satt envist kvar igårkväll och tänkte: jag kan ju sova imorgon.
Det sket sig. Rätt mycket. Kl 10 började mamma dammsuga, och det gillade inte My. Så hon vaknade ur sin skönhetsömn, men hoppades på att hon skulle snart somna om. Inte då.

Jag förstår inte riktigt varför jag använder My som en tredje person. Hehehe.

Jag gillar inte snön, men att åka pulka är något som man alltid njuter av. Mina syskonbarn ville dra till den populära pulkabacken, (ioförsig är det den enda i hela byn) för att röja runt i den långa vita backen.
När man står där uppe på toppen och kastar en snabb blick nedåt och inser då att man snart kommer att dö.
Ja, alltså jag stod där uppe, höjdrädd och har två barn bredvid mig. Jag tittar neråt och ser en massa stora isklumpar som brer ut sig bredvid spåret. " oooooohhhhhhhhhhh myyyyyyyyyy gooooooooooooooood" flyger genom mitt huvud. " I'm going to die" . Jag vänder mig till de två systrarna som tittar på mig med ögon som lyser.
Min mamma står nedanför och tittar på. 

- Åk då! hör jag någon säga. Följt av fniss. Jag håller hårt i den blåa pulkan och sväljer. "okej" tänker jag.
- Om jag dör, vem vill ha min mobil? frågar jag och tittar på de barnen som nu står och manar mig att slänga mig utför den snötäckta marken.
- JAG! skriker Tindra och sträcker ut handen för att ta emot den. Jag förklarade att tyvärr hade jag inte med mig den nu, men hon får den när hon kommer hem.
- Okej, svarar hon glatt.
- Åk! säger Tuva och skrattar hennes glada skratt.
- Vågar ni åka? när jag hade frågat den frågan backar båda tjejerna och den äldsta av dom svarar nej, medan den yngsta modigt säger ja men tycker att jag får åka först.

Jag sätter mig på pulkan och förbereder mig för en säker död. Inne i mitt huvud ser jag rubrikerna: 15 årig flicka åkte pulka i en backe där barnen leker dagligen, avled av rädsla.
Pulkan tippade framåt och mina ögon vidgades. Snabbt rättade jag till pulkan så jag inte skulle köra rakt in i en isklump. Sen bar det iväg, och jag skrek/skrattade igenom hela turen, som varade i ungefär 7 sekunder.
När jag väl hade kommit ner och satt nu fast i en stor hög längst ner i backen, skrattade både jag, barnen och mamma som hade fångat detta ögonblick med kameran.

Okej, riktigt så dramatiskt var det inte kanske, men konversationen innehöll i stort sätt samma ord som jag har skrivit där uppe.
Bilder på detta magiska ögonblick kommer säkert senare, min mamma har dom sin kamera.


Romeo och Julia

den 25 feburari, guess what?
Min lilla mamma har beställt biljetter till romeo och julia. Mor min har nog fått hål i huvudet efter vad jag har tjatat över att åka någonstans, och att få åka till en musikal.
Så, som ni då förstår, den 25 feburari åker vi till Sveriges huvudstad och är där i några fridfulla dagar.

Något som vi båda ser framemot, det vet jag.

Två icke trötta syskonbarn ligger i mitt rum och viskar, medan en trött My funderar på att stänga igen datorn och lägga sig i sin varma goa säng, då hon misstänker att det inte blir så himla mycket sömn imorgon bitti heller.

Godnatt.

2 steg från paradise

  

2010

Förvånadsvärt började året med :

Januari
Vad hände då? Tyvärr kan jag inte berätta så mycket då mitt minne är väldigt kort, men jag kan lova att jag var förväntansfull när jag insåg att jag snart skulle bli en nia. Jag hade då gott halva högstadiet. 

Februari.... som ni med all säkerhet kommer ihåg låg snön envist kvar på marken och vägrade smälta bort trosts att solen sken med all sin kraft. Nej istället kom det mer snö. Till Mys lycka. ( rättelse: till Mys stora besvikelse)

Mars, ja men äntligen började vi se lite förändring, det blev mindre och mindre vitt på marken, och till slut var allt borta, då skrek jag av glädje kan jag lova, yes ineed. I did. Lite senare in på månaden sparkades födelsedagarna igång, och den blev startad av Madelen som blev 15 vårar, och pappa följde strax efter.

Men så kom April, och 4 dagar efter månadsstarten firade jag min 15 årsdag. Gissa om jag var glad över att vara ett år närmare min 18 årsdag. Fannys födelsedag var ungefär 2 veckor senare. 

Maj Maj måne. 
En månad kvar, alla väntade spänt på den stora månaden, den med det stora J:et. Klassen jobbade starkt på men höll ett stadigt öga på datumet var dag. 4 veckor kvar tills sommarlovet, friheten i 10 härliga veckor. Solen, vattnet väntade. Att göra allt det där som man har väntat på, det där man har längtat efter såååå länge, men man har på något sätt blivit stoppad.

Juni, well here we are. 9E - och alla andra i skolan- sitter i kyrkbänkarna och lyssnar strongt på rekton som envisas med att hålla ett långt tal. Vi applåderar och tackar alla duktiga elever och tillslut får vi resa oss och gå ut genom utgången, där vi alla visste vad som väntade. typ.
Tyvärr kan jag inte påstå att min sommar var planerad, jag hade inget att göra. Och strax efter avslutningen åkte båda mina vänner som jag hade hoppats på att få träffa. En åkte iväg till Spanien för att bli en riktigt pepparkaka, och den andra stack iväg på någon slags konfa läger.  De lämnade mig ensam, i Sverige. Yey...

Ja, mina kära vänner, det blev Juli och jag väntade fortfarande på att alla skulle komma hem från sina semestrar. Min mamma och syster slog ihop ett kalas då de både fyllde år i början av månaden.
Jag var barnvakt och tjänade lite pengar på andra håll men började faktiskt, ja, jo, jag gjorde det enda som en 15 åring inte ska göra, det som är förbjudet. Jag längtade tillbaka till skolan, då jag visste vart jag hade alla.
Som en tröst drog vi ihop en klassträff som innebar en härlig kväll vid stranden, en eld, musik och såklart klasskompisarna. Samma månad åkte min familj och jag till Liseberg, där vi hade det grymt kul.
Tyvärr drog mina kära systerdöttrar med mig upp i parisehjulet, inget jag gör om inom den närmsta tiden. De närmsta åren. Någonsin.

Efter Juli kommer Augusti som jag hoppas att ni alla är medvetna om. Jag räknade ner till dagarna då skolan snart började och det var dags för oss att bli de äldsta i skolan.
Min syster och hennes familj var ödmjuka nog att ta med mig till skrea. Underbart om ni frågar mig.
Lille Villekillen fyllde år, så vi firade en ettårs dag.

September var månaden då alla hade börjat vänja sig vid att skolan hade börjat och att vi nu faktiskt var tvunga att plugga, läsa på till prov och faktiskt röra på oss. Behöva gå upp klockan 7 på morgonen. Syster yster blev ett år äldre också. Annars en väldigt tråkig månad kan jag besviket meddela.

Oktober, skolan hade verkligen kommit igång och nu blev det stressigt. Proven flödade och läxförhören var lika vanliga som ett vänner avsnitt på TV:n. Alltså, ja dom var hela tiden. Varje dag. I know, den var dålig.
Jag tror att det var denna månaden då vi i klass 9E begav oss till borås för att spela laserdome och köra gokart tillsammans. Jag kan stolt meddela att jag var den bästa tjejen i laserdome. Ja, tack, jag blev impad av mig själv, jag hade ju aldrig gjort det innan. Sen kan jag berätta att jag var sämst i gokarten så det kompenserade laserdomen. Tyvärr.

It's November, and it's getting close to Christmas. Nja, jag tyckte det iallafall. Fortfarande hade jag inte bankat in det faktum att jag var tvungen att plugga till prov ännu, jag hade inte riktigt kommit igång. Konstigt med tanke på att jag snart hade gått tre månader i skolan, och jag hade ju längtat till skolan.
Nu kom den där hemska snön igen. Jag förbannar den med hela min kropp, med alla krafter jag har.
Snön kom och den kom med full speed. Jag hatade den. 
5 födelsedagar firades, och det är alltid mysigt att sitta där med familjen. Något som jag tror att vi alla uppskattar.

Och sen kom December och dagarna blev allt kortare. Tanken att snart är det jullov var i allas huvud och skolan blev plötsligt lite lättare.  Nu närmade det sig. Betygprat började eka i korridoren och alla började sakta men säkert förbereda sig inför de tre veckor som vi nu hade framför oss. Julafton, nyår, sova till klockan tolv. Ja det sista är väl kanske inviduellt, men you get the picture!
Julavslutningen var mysig, fint i kyrkan, men alla längtade desperat efter att få komma hem och påbörja lovet.
Och julafton smög sig snabbt på bara några dagar efter vi hade blivit berfirade från skolan. Den firades med familjen, precis som det ska vara. Och nyår, ja ni vet ju. Jag och en kompis hade jätte kul när vi välkomnade det nya året med öppna famnar.

Och nu sitter vi är, det är Januari, och nu har vi plågsamt insett att det snart är dags för oss att släpa oss ur sängen på morgonen för att möta alla andra elevers trötta ansikten.
Som ni märker har mitt år inte innehållt sådär jätte spännande händelser, men jag kan ändå lungt säga att det har varit ett väldigt bra år. Mycket skratt och tårat, många gymnasiebesök. Paniken har ibland hotat med att ta över, gymnasiet väntar runt hörnet. Jag kan bara försöka att förbereda mig inför en späckad termin. Ska bara försöka komma ihåg att njuta av den också. Sista månaderna då jag får vara nära klassen och mina kära vänner.



Jesus loves me...


Kultur är något som jag intresserar mig för. Olika kulturer är något som fångar mitt öga. Deras syn på världen, deras åsikter- om de nu får ha några.
Det var religion som orsakade World trade center, något av de mest största och mest dramatiska händelserna som vi någonsin har skådat. Bomben som sprängdes för några veckor sen berodde på en olik syn från oss "svenskar", oss kristna.
Jag tycker såklart att dessa saker som vi har blivit utsatta för att minst sagt gräsliga, brutala och oförlåtliga. Det är helt oacceptablet.  Det är något som kunde ha varit ogjort. Något vi kunde ha stoppat.
Frågan är varför gör de detta? Hur kommer de sig att de ger sig på ett av världens mäktigaste land? Eller att de smäller av en bomb mitt på en gata? Såklart finns det anledningar, och vi vet en del av dom. Soldater i fel länder, vi har tecknat Mohammed och de misstyckte. Men detta kan inte vara nog för att göra dessa saker, genomföra dessa dramatiska händelser. Enligt vissa religioner och kulturer är detta okej.

Jag accepterar människor. Jag respekterar de som förtjänar respekt, de som respekterar mig.  Jag lyssnar på dom som har något bra att säga. Jag ser alla människor.  Jag försöker att förstå varenda person.

Svart, vit, krulligt hår, rakt hår, bruna ögon, blåa ögon, kort, lång, stor, liten... Förtjänar inte alla samma rättigheter?
Barn som är hemma och tar hand om sina småsyskon istället för att gå i skolan.
Små barn som går för att hämta vatten och råkar trampa på fel ställe och en mina går av.
Är detta det samhälle vi vill ha? Hur kan vi tillåta detta?

 

 


Love the way you lie, part II



hokus pokus.

On the first page of our story
The future seemed so bright
Then this thing turned out so evil
I don't know why I'm still surprised
Even angels have their wicked schemes
And you take that to new extremes
But you'll always be my hero
Even though you've lost your mind

Just gonna stand there and watch me burn
But that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie
Ohhh, I love the way you lie


my är really pissed. Vet ni varför?
Jooo, för dom har tagit bort denna låten från spotify, kan ni fatta det? Helt otroligt...

jag har ingen bra rubrik.


så här ser vi ut just nu, i denna stund, precis denna sekund.

-Typ. Fast ni kan ju föreställa er att vi har flyttat på oss och jag sitter nu i stolen bakom mig och rebecca sitter pp golvet.
Jag har haft denna feeling att jag har varit lite...tja... jag har inte skrivit på bloggen så mycket, har berott på mycket, men det kommer snart, trust me guys.

Rebecca sitter och snackar om att hon spelar balooons eller bandons eller vad det nu är. Gärna att jag ska spela det också. Hehe.
Blues 2 hette det visst.
Snälla nu människor, anteckna detta! Jag ber er.

Imorgon LOVAR jag att det kommer ett inlägg som är om möjligt intressantare än detta, även om det är svårt att slå detta otroliga, spektakulära och unika inlägg. Yeah, I know.

 


PANIIIK!


-de personer som gör skoldagen lite bättre.

Help....me.....

Jag har nu insett att det bara är en vecka kvar av lovet. En liten mini, pytte, nästan obefintlig vecka kvar sen börjar vårterminen, nationellaprov och gymnasieval. Jag säger det igen, hjälp mig. Stressad person har nu fattat att det är dags att välja en trolig framtid. Vem blir inte stressad av det?

Det finns två val, Estetiska dans - det är bara för att få ett avbrott i allt pluggande, att dansa är något jag älskar så det vore ju väldigt logiskt att jag väljer det. Meeeeeeeeen, sen har en annan linje kommit in och petar nu på estetiska i ett tappert försök att få bort den. Journalistik och författarskap är något som lockar mig också, liksom skriker åt mig. " VÄLJ MIG! PIIICK ME!"
Samtidigt ropar estetiska " DU VET ATT DU VILL VÄLJA MIG! Cooomeee ooon!"
Nej, snart kommer jag att gräva ner mig under täcket- där är det alltid säkert.

Ni vet vart ni hittar mig. Eller? Ja, under täcket då, förmodligen.

 


Is it me?

En av alla de låtar som fanns på Michaels nya album, knarkar den just nu kan jag informera folket där ute!

Hittade videon hos en annan blogg, jag har länkat henne innan, but I'll do it again. http://noraafazel.blogg.se/


I have a dream

Jo, faktiskt, inatt hade jag en dröm som var väldigt...ovanlig.
Jag drömde att Sverige hade blivit ett land då våran yttrandefrihet hade kastats bort med vinden. Kvinnor var tvungna att ha slöja på sig, alltså var jag tvungen att ha det också.

Jag och min familj ville såklart inte ha det såhär, så några av oss bestämde sig för att rymma, försvinna från detta land och starta ett nytt liv på en helt främmande plats.
Det var svårigheter att komma igenom allt och det hände en massa hemska saker. Vi var tvunga att ge upp mycket för att komma dit vi ville. 
 
Alltså kan man säga att jag fick en liten, mark my words, liten inblick över hur det kan vara att försöka rädda sin familj från allt det hemska som händer i vissa länder. Få med alla man älskar och få över dom på ett tryggt sätt, så alla är i säkerhet. 
Jag skulle inte kunna föreställa mig att behöva lämna allt och alla, bara fly från sitt hem och alla dess minnen inuti det. Vinka av vännerna och kanske tillomed några familjemedlemmar som inte följer med och sedan påbörja den orofyllda, långa och kämpiga resan till ett nytt land, ett nytt hem. Att behöva fly från sitt hemland.



2011

Helt sjukt, eller hur? Det är ett nytt år, ett helt nytt, färskt år. Man sitter här och undrar, oroar sig över vad som kommer att hända detta året. 2011 innebär det att det är min sista termin på moga, 2011 innebär att jag kommer till hösten att börja på en ny skola, med en ny klass och förmodligen kommer jag träffa nya vänner.

Men bara för att jag kommer att börja på en ny skola och hela 9E kommer att gå åt skiljda vägar innebär det absolut inte att jag kommer att glömma bort dom. Jag kommer inte glömma alla de konstiga kommentarer och upptåg som man får höra dagligen när vi sitter inne på lektion. Det kommer inte att resultera i att jag glömmer mina vänner eller inte träffar dom. Jag hoppas innerligt att de vänner jag har nu kommer att följa med mig livet ut. Jag kommer verkligen att försöka följa dom.



Nyår var väldigt rolig. Hade en rolig kväll/ natt med en bra vän.
Fem minuter innan klockan slog 12 stod vi utanför mitt hus och tittade på mobilen med jämna mellanrum och väntade till den skulle visa 00.00.
Våra glas var fyllda med cider och det blåste. Lite regn kom det på oss också, men vi stod envist kvar. Strax därefter började en massa färger visa sig i luften och det small till. Vi kikade då på klockan och insåg att vi nu var inne på ett nytt år. 2011 here we come.

RSS 2.0